27
Sam, Apr
1 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Vineri 10 noiembrie și sâmbătă 11 noiembrie Teatrul turdean are programat avanpremiera și premiera comediei D’ale Carnavalului, regizată de Marian Negrescu, weekend în care spectatorii vor putea să întâlnească, într-o atmosferă de carnaval, faimoasele personaje Nae, Didina, Pampon, Iordache, Crăcănel, Ipistatul și Mița la Fabrica de Teatru.

Cunoscuta comedie scrisă de Ion Luca Caragiale care a fost jucată pentru prima data la Turda în stagiunea1951/1952. Textul lui Caragiale revine pe scena TNAMT cu o distribuție de excepție din care fac parte actorii Cătălin Grigoraș, Valentin Oncu, Alexandra Dușa/Grațiela Bădescu, Doina Șoproni, Maria Salcă, Ioan Alexandru Savu, Cornel Miron, Călin Mihail Roajdă, George Sfetcu/Vali Popescu, Miky Paicu la care se alătură Alexa Rusu-acordeon, Bisioc Marcel - vioară, Max Stan și Alin Pop – figurație.

„Nu cred că, așa cum spun o seamă de exegeți ai operei lui Caragiale, lumea mahalalei bucureștene încearcă, fără succes, să imite ”lumea bună”, o lume la care nu au acces. Cred, mai degrabă, că aici, în lumea mahalalei descoperim personaje care tânjesc după certitudine. Dincolo de situațiile comice (extraordinare), descoperim oameni simpli care-și doresc să iasă din mahala, își doresc să-și împlinească visele ascunse și fac tot ce le stă în putință să reușească. Așa cum eroii lui Cehov visează să ajungă ”... la Moscova...” așa își doresc personajele lui Caragiale să-și ia destinul în palme și să încerce să-l schimbe. Este o piesă despre SPERANȚĂ. Așa cred eu...

Mulțumesc actorilor pentru gingășia lor de a-și deschide sufletele... Este nevoie de asta. În felul acesta, performanțele lor actoricești au explodat împlinind un spectacol despre viață și ... SPERANȚĂ... Mulțumesc, dragilor!”  a spus regizorul spectacolului Marian Negrescu.

Vă așteptăm cu bucurie la acest spectacol vineri și sâmbătă de la ora 19.00, pe scena Fabricii de Teatru!

Biletele pentru spectacole pot fi achiziționate online pe tnamt.ro sau  de la Agenția de Bilete a teatrului situată în Piața Republicii nr.15.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh