16
Lun, Sep
0 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Vă invităm la vernisajul expoziției „De la Potaissa la Turda. Abordări contemporane în arheologia urbană”, care va avea loc în data de 23 august 2024, ora 17:00, la Muzeul de Istorie Turda.

Cu mare entuziasm anunțăm debutul proiectului cultural „De la Potaissa la Turda. Abordări contemporane în arheologia urbană” printr-o expoziție temporară care marchează un deceniu de activitate arheologică a specialiștilor din cadrul Muzeului de Istorie, evidențiind descoperiri inedite de mare valoare pentru înțelegerea istoriei Turzii.

Expoziția aduce în prim-plan o serie de cercetări arheologice în urma cărora s-au evidențiat artefacte reprezentative atât pentru epoca romană, cât și pentru cea medievală. Piesele aparținând epocii romane reflectă aspecte inedite din viața cotidiană, socială și militară. Sunt aduse în atenția publicului obiecte de echipament militar, de uz casnic, accesorii inedite pentru Dacia Romana, un depozit monetar, elemente arhitecturale specifice stilului compozit, precum și piese funerare și votive. De asemenea, împreună cu aceste artefacte, vor fi  ilustrate și construcții civile caracteristice epocii romane la Potaissa.

În ceea ce privește Evul Mediu, atenția este îndreptată spre un tezaur spectaculos, compus din 397 de monede, cu emitenți diferiți, datate în prima jumătate a sec. al XIV-lea.

 

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Mulțumim partenerilor noștri de nădejde: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

Biroul de presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh