25
Lun, Ian
62 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Centrul Ratiu pentru Democratie, in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai, Woodrow Wilson International Center for Scholars, Institutul de Studii Internationale al Universitatii Babes-Bolyai anunta conferinta "Democracy: New Tools for the Struggle" sustinuta de Oleg Kozlovsky, laureatul Premiului Ion Ratiu pentru Democratie, 2010, care va avea loc joi, 14 aprilie, 2011, incepand cu ora 18.00, la Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga". Evenimentul se inscrie in seria "Conferintelor CRD" care urmaresc sa supuna spre dezbatere si implicare publica teme fundamentale ale societatii contemporane, precum libertatea, participarea in sfera publica, tranzitia la democratie sau multiculturalismul. Printre vorbitorii anteriori se numara Adam Michnik ("Caile libertatii", Cluj-Napoca, aprilie, 2010) si Eleonora Cercavschi ("Democratia. De la Grigoriopol la Dorotcaia", Cluj-Napoca, iunie, 2010).
Oleg Kozlovsky este co-fondator al Miscarii Unite pentru Democratie "Solidarnost" ("Solidaritatea") si co-fondator al Miscarii Democratice a Tinerilor din Rusia "Oborona". A organizat mai multe actiuni nonviolente si mitinguri de aparare a democratiei si a drepturilor omului in Rusia, cu precadere la Moscova. Articolele lui au fost preluate de publicatii prestigioase precum The Washington Post sau Huffington Post. Mentine un blog in limbile rusa si engleza si utilizeaza frecvent retelele sociale (Facebook, Twitter) pentru coordonarea activitatilor de protest si mobilizarea participarii publice. Este laureatul Premiului Ion Ratiu pentru Democratie, acordat in decembrie, 2010 la Woodrow Wilson International Center for Scholars, Washington DC de catre Ratiu Family Charitable Foundation.
Marti, 12 aprilie, incepand cu ora 18.00 Oleg Kozlovsky a participat la intalnirea Netsquared care reuneste activisti si comunicatori online din Cluj si din Romania, organizata de TechSoup Romania.
Conferintele CRD sunt sustinute de Ratiu Family Charitable Foundation.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh