24
Sam, Oct
82 New Articles

Cultură
Typography

 

Sâmbătă, 19 mai 2012, între orele 17.00 - 01.00 oricine a putu participa la activităţile organizate în cadrul evenimentului internaţional intitulat sugestiv ”Noaptea muzeelor”.

Accesul în expoziţia permanentă a fost gratuit  iar cei care au trecut pragul Muzeului de Istorie Turda au putut vizita: lapidariul roman, epoca migraţiilor, perioada medievală şi modernă.

 Programul artistic pregătit în cadrul acestui eveniment a debutat la ora 17.00 cu piesa de teatru Lecţia de Eugen Ionesco,  prezentată de trupa de teatru Vector in Fabula de la Şcoala Teodor Murăşanu, coordonator de  profesorul Octavian Gruian.

 

Thumbnail imageDe la ora 20.30 a fost programat un minunat concert de muzică clasică, în interpretarea cvartetului  Four Seasons. Virtuoasele componente ale grupului au interpretat piese foarte potrivite cu locul de desfășurare a concertului, una dintre minunatele săli ale muzeului a cărui renovare a fost finalizată anul trecut. Zeci de vizitatori au ascultat acordurile care s-au răspândit și în încăperile adiacente celei unde se concerta, unii cuminți, pe băncile din sală, alții pe treptele scării de lemn iar ceilalți preferând să admire exponatele și materialele informative al muzeului, tocmai pe sunetele instrumentelor cu coarde.

Un alt eveniment deosebit, despre care am scris și cu altă ocazie, a fost programat la ora 22.00 proiecţia filmelor documentare: Vânătorul de securişti şi Execuţia.

 

Noaptea Europeană a Muzeelor este iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa fiind celebrată de peste 3.000 de muzee din toată Thumbnail imageEuropa. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România coordonează desfăşurarea evenimentului la nivel naţional asigurând o prezentare comună a muzeelor participante prin site-ul special dedicat Nopţii Muzeelor şi prin campanii de promovare.

Muzeul de Istorie Turda participă în premieră la acest eveniment alături de alte 100 de muzee şi organizaţii din toată ţara. La ediţia din acest an Reţeaua Naţională a Muzeelor propune vizitatorilor un circuit pilot în judeţul Cluj (participă Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Municipal Dej, muzeele Universităţii Babeş-Bolyai, Muzeul Octavian Goga, etc.). Pentru informare vizitatorii au putut folosi hărţile tipărite, distribuite în regim de gratuitate la sediul muzeului.

Thumbnail imageToţi cei care au ales să-şi petreacă seara de 19 mai la Muzeul de Istorie, au putut participa la o tombolă cu premii puse la dispoziţie de BMW, sponsor oficial  al evenimentului.

Taloanele de participare au fost ataşate hărţilor distribuite în regim de gratuitate tuturor celor  care vor călca pragul instituţiei.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh