24
Ma, Noi
62 New Articles

banner electoral PNL

 

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageDupă premiera turdeană din 16 octombrie 2012, si cea timișoreană din 30 octombrie a.c., cea mai recentă realizare a Teatrului Municipal Turda, "Cabaretul cuvintelor" de Matei Vişniec, se întoarce la Turda pentru două reprezentații programate pe 9 noiembrie 2012 , orele 19.00 și 10 noiembrie 2012, de la orele 18.00.
Regia artistică a acestui spectacol-eveniment este semnată de Ştefan Iordănescu, iar în distribuţie evoluează actorii: Cătălin Ursu, Paula Frunzetti, Mădălina Ghiţescu, Diana Roşca, Răzvan Popa, Flavia Giurgiu, Cristian Iorga. Decor si costume: Velica Panduru. Light-design: Lucian Moga. Muzica: Ildiko Fogarassy. Coregrafia: Attila Bordas.

Rezultat al unei coproducții între Teatrul Municipal Turda și Teatrul Naţional Timişoara, "Cabaretul cuvintelo" a avut încă de la premiera turdeană o receptare extrem de favorabilă în rândul publicului, în presă și mediul de specialitate:
"Spectacolul de la Turda are un mare merit: acela că, folosindu-se de teatrul gestual sau de trimiteri verbale la contemporaneitatea românească, fără a cădea, însă, într-un grobian care ar fi pus în pericol calitatea lui artistică, precum și de mici solilocvii cu tente voit patetice, reușește să se apropie mult de public și să-i dea șansa cunoașterii unui text care nu e tocmai ușor de înțeles în mecanismele sale intime." (Paul Boca, ArtAct Magazine)
"Cabaretul cuvintelor" nu e un cabaret, ori e un cabaret pe dos, dur, adânc, e un joc al individului cu sinele, o privire înăuntru care te pune pe gânduri şi te face să... vorbeşti altfel. E un spectacol minunat, un pariu ambiţios şi câştigat, prin care Teatrul Municipal din Turda reintră în prim-planul teatral autohton. (Claudiu Groza, Romania Libera)
Atenție: spectacolul va fi prezentat in regim studio, cu publicul pe scena (locurile sunt limitate!).

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh