21
Joi, Noi
5 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pictură, literatură, ştiinţe, prin toate acestea elevii vor arăta că „Frumuseţea naturii este egalată numai de frumuseţea sufletului” (Victor Hugo). Printr-un proiect inedit, Şcoala Andrei Şaguna îi invită pe elevi să se întreacă în cunoştinţe despre natură.

 Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Turda, judeţul Cluj, organizează Concursul Regional „Olimpiada Pământului”, ediţia a VII-a, cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Regionale – anul 2017, poziţia 1632. Concursul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Fundaţia de Ecologie şi Turism „Potaissa” Turda și Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu”. Concursul se încadrează în sfera educaţiei pentru mediu, fiind structurat pe patru secţiuni:

 

Secţiunea 1 – „Unde se avântă vulturii?”  – concurs de compoziţie plastică. Elevii trebuie să redea în compozițiile pe care le realizează  lumea văzută din înălţimile albastre ale văzduhului, cu toate frumuseţile ei. Simbol al contemplării, al puterii şi al înălţării, al dorinţei de libertate, al comuniunii om-natură, vulturul  reflectă îndrăzneala, curajul, traiul aspru în sin­gurătate.

Responsabil secțiune este prof.înv.primar  Oţel Cristina.

 

Secţiunea 2 – „Unde se avântă vulturii?” – concurs de creaţie literară. Activitatea constă în redactarea unei compuneri narative, în care narațiunea să se împletească cu descrierea și dialogul. La secvenţele descriptive se va reliefa punctul de vedere al observatorului (al celui care descrie), exprimarea propriilor sentimente, trăiri, legate de aspectul descris. Responsabil secține este prof. Oniș Maria.

 

Evaluarea lucrărilor şi comunicarea rezultatelor pentru secțiunile 1 și 2 se va realiza în perioada 15-17 mai 2017.

 

Secţiunea 3 – „Olimpiada Pământului” – probă scrisă.

„Olimpiada Pământului” este un concurs interdisciplinar de ştiinţe ale naturii, adresat elevilor din clasele V, VI şi VII. Originalitatea concursului constă în faptul că subiectele cuprind itemi de Geografie, Fizică, Chimie şi Biologie, care se circumscriu unei teme comune „Pământul”.

Data susţinerii concursului este 20 mai 2017, în intervalul orar 1000-1200, la sediul Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna”. Responsabil: profesor Mureşan Gabriela.

 

          Secţiunea 4 – „ECO-atitudine”activitate pentru cunoaşterea şi protecţia naturii, realizată în teren. Este o activitate tematică la care vor participa echipe formate din 3 – 5 elevi de la şcolile partenere. Activitatea va cuprinde mai multe probe specifice, menite să contribuie la cunoaşterea şi promovarea importanţei rezervaţiilor naturale şi a activităţilor educative desfăşurate în natură. Activitatea se va desfăşura în perimetrul staţiunii turistice Muntele Băişorii, jud. Cluj în data de 27 mai 2017. Responsabil: profesor Hirişcău Claudia.

 




Director,

Prof.dr. Morar Olga Elena

 

 

 

 

Coordonator proiect,

Prof. înv. primar Ormenişan Irina

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh