24
Lun, Iun
4 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

colegiul-ratiu-alarmare-1Programul de organizare a unor simulări ale producerii unor incendii sau alte dezastre în instituțiile școlare din municipiul Turda a ajuns la Colegiul Tehnic "Dr. Ioan Rațiu" Turda. Sub coordonarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei municipiului Turda s-a desfășurat un exercițiu de alarmare publică puțin mai complex decât de obicei. Aceasta și pentru că în cadrul Colegiului Tehnic "Dr. Ioan Rațiu" Turda activează echipajul care ne va reprezenta municipiul la faza județeană a concursurilor de gen.

colegiul-ratiu-alarmare-2Demonstrația făcută de aceștia în fața colegilor și profesorilor lor a cuprins o simulare a salvării unui rănit de către brancardieri, stingerea unui incendiu controlat și deplasarea pe un traseu dinainte stabilit, care conținea și jaloane, a unei eleve purtând masca de gaze pe figură, elevă care a beneficiat de asistența unui coleg care o îndruma pe traseul pe care nu-l vedea (ca și când acolo ar fi fost un fum foarte dens).

Demonstrația nu a durat foarte mult, astfel că elevilor colegiului nu li s-a răpit foarte mult din timpul aferent pauzei mari.

Copiilor le-a vorbit Delia Blăjan de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei municipiului Turda, care le-a explicat importanța acestor repetiții și simulări ale unor cazuri de dezastre, pentru ca nedorita producerea vreunui astfel de eveniment să nu îi ia prin surprindere.colegiul-ratiu-alarmare-4colegiul-ratiu-alarmare-5colegiul-ratiu-alarmare-3

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh