Așa cum am promis într-o ediție anterioară a publicației de față, revenim cu informații despre ultimele reușite al Colegiului Național ”Mihai Viteazul ” pentru că există un interes enorm din partea turdenilor față de această instituție școlară. Cei care i-au trecut pragul rămân pe veci CNMV-iști așa cum, înainte au fost și au rămas LMV-iști, până la moarte nenumărate generații de elevi care au vizat excelența.
”Este o obligație morală și, dacă suntem angajații Colegiului Național ”Mihai Viteazul”, trebuie să menținem școala la aceleași standarde la care au ridicat-o predecesorii noștri”, a spus directorul Gheorghe Lobonț, dezvăluind unul dintre dezideratele sale și ale colectivului de profesori și personal auxiliar pe care îi conduce.
Chiar în urmă cu două luni, în plină vacanță școlară, Consiliul județean Cluj a oferit conducerii Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda o ”diplomă de excelență”, pentru rezultatele obținute în anul școlar 2011-2012. Pe diploma înmânată în cadru festiv , în data de 16 iulie 2012, de președintele Consiliului județean Cluj, Horea Uioreanu, se precizează motivele acordării: ”pentru implicarea, dăruirea corpului didactic și rezultatele deosebite obținute în procesul instructiv educativ”.
Chiar dacă această distincție este apreciată cum se cuvine de către cei de la CNMV, o și mai mare satisfacție pentru profesorii și toți cei care muncesc pentru ca cel mai bun colegiul turdean să continue ”urcarea” este obținerea ”Atestatului” privind nivelul calității educației oferite de către unitatea de învățământ Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, municipiul Turda, județul Cluj, nivelul liceal. Respectivul ”atestat” primit din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (A.R.A.C.I.P.) raportat la indicatorii de performanță din standardele de referință evaluate (standarde de calitate).
Despre acest ”atestat” dorit de orice instituție de învățământ preuniversitar, directorul CNMV, Gheorghe Lobonț, ne-a declarat: ”Toate calificativele sunt de foarte bine iar aici vorbim nu numai de standardul educațional al muncii didactice ci și de condițiile pe care le asigurăm noi copiilor, respectiv relația pe care o avem cu comunitatea și cu părinții. Acest atestat înseamnă o confirmare a standardelor la care noi lucrăm, înseamnă o valorizare a muncii colectivului de cadre didactice, a elevilor noștri, a părinților, a comunității locale pentru că, desigur, toți acești factori concură la rezultatele pe care noi le obținem”, a subliniat, cu modestie, directorul Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda.
Dar ce este A.R.A.C.I.P.? A.R.A.C.I.P. este o instituţie publică de interes naţional, în subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, cu personalitate juridică şi cu buget propriu de venituri şi cheltuieli, înfiinţată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei, aprobată prin Legea nr. 87/2006. Care este misiunea A.R.A.C.I.P.? A.R.A.C.I.P. realizează: evaluarea externă a calităţii educaţiei oferite de instituţiile de învăţământ preuniversitar şi de alte organizaţii furnizoare de educaţie dar și autorizarea, acreditarea şi evaluarea periodică a unităţilor de învăţământ preuniversitar.
În atestat se spun următoarele: ”Se confirmă îndeplinirea standardelor de acreditare, prevăzute de HG .r21/2007, privind aprobarea Standardelor de funcționare provizorie a unităților de învățământ preuniversitar, precum și a Standardelor de acreditare și de evaluare periodice a unităților de învățământ preuniversitar.
Se atestă obținerea calificativelor Foarte Bine. Cu un punctaj de 77,832, la 24 de indicatori de performanță prevăzuți în HG nr. 1534/2008, privind aprobarea Standardelor de referință și a indicatorilor de performanță pentru evaluarea și asigurarea calității în învățământul preuniversitar.”
În finalul ”atestatului” semnat de președintele A.R.A.C.I.P., Constantin-Șerban Iosifescu se mai precizează că unitatea de învățământ are obligația de a solicita următoarea activitate de evaluare externă periodic până la sfârșitul anului școlar 2015-2016, cu derularea activității de evaluare în anul școlar 2016-2017.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.