În luna octombrie a acestui an, la Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” s-au desfășurat două proiecte finanțate în cadrul evenimentului internațional Meet and Code 2018. Proiectele ”Scratch și...Goool!” și ”Robogame” au adus școlii suma de 600 de euro. Aceste fonduri au fost folosite pentru implementarea proiectelor și pentru achiziționarea de aparatură electronică. La propunerea organizatorilor, Asociația TechSoup România, proiectul ”Scratch și...Goool!” a ajuns în etapa a doua a jurizării internaționale. Un juriu format din Dr. Bernd Welz, responsabil pentru transferul de cunoștințe la nivel global către clienții, partenerii și altor comunități externe ale SAP, expert în domeniul educației digitale și tehnologiei educaționale, membru în Consiliul de Conducere al Coaliției Uniunii Europene pentru competențe digitale și locuri de muncă și al Consiliului Universitar de la Universitatea Heidelberg, Anna Sienicka responsabilă pentru direcția strategică TechSoup în Europa și Clemens Frede, membru al consiliului de administrație, responsabil pentru dezvoltarea afacerilor la Haus des Stiftens gGmbH, au avut misiunea dificilă de a evalua peste 700 de proiecte din 22 de țări europene. Proiectul ”Scratch și...Goool!” se numără printre cei 15 finaliști, care vor merge în Germania în luna martie 2019. La sediul SAP din Walldorf vor anunțați câștigătorii celor trei categorii ale evenimentului Meet and Code, respectiv Kick and Code, Innovation și Diversity. Proiectul Școlii Gimnaziale ”Teodor Murășanu” va reprezenta România la categoria Kick and Code. Toate nominalizările vor fi disponibile pe site-ul evenimentului începând din ianuarie 2019.
“Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code. org/) susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week. În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www. asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.”
Gabriela Crișan
Prof. Înv. Primar drd.
Gianina Silvia Matei
Director
Școala Gimnazială ,,Teodor Murășanu" Turda
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.