22
Vi, Noi
5 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Suntem fericiți să anunțăm implementarea unui nou program Slow Food Turda, realizat în parteneriat cu Municipalitatea din Câmpia Turzii și Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” Câmpia Turzii. gradinescu
Slow Food Turda se află printre cei 10 câștigători ai programului “Creștem Grădinescu”, aceștia alăturându-se rețelei “Grădinescu” deja existente, crescând astfel numărul grădinilor urbane de la 10 la 20, program coordonat de către Institutul de Cercetare în Permacultura din România, sponsorizat de Kaufland Romania.
”Grădinescu” este despre grădini și despre comunitate. Este despre oameni și natură. Este despre hrană și trai sustenabil în mediul urban.
Cei 10 noi membri ai rețelei Grădinescu care vor crea noi grădini urbane în școli, licee, universități și comunități sunt:
Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău; Scoala Internationala Baia Mare; Școala Gimnazială "Grigore Moisil" Ploiești; Asociația RURALIS Bistrița; Universitatea de Vest din Timisoara; Asociația StudCoop/Slow Food Turda; Fundatia Comunitara Timisoara; Grupul de Initiativa Civica Kiseleff; Asociația Parcul Natural Văcărești; Liceul Teoretic "Gheorghe Lazăr" Pecica.
Pentru zona Turda –CâmpiaTurzii, acordul de colaborare s-a încheiat între Municipiul Câmpia Turzii, în calitate de proprietar al terenului și autoritate locală, reprezentat de domnul primar Dorin Nicolae Lojigan, Școala Gimnazială “MihaiViteazul” CâmpiaTurzii în calitate de beneficiar, reprezentată de doamna director Carmen Anechitoaie și Asociația StudCoop / Slow Food Turda, în calitate de coordonator de proiect, reprezentată de președintele asociației Marta Pozsonyi.
Proiectul constă în amenajarea unui spațiu de grădină urbană în curtea școlii, cu straturi de legume, flori și plante aromate, sală de curs în aer liber, spațiu de recreere, hotel de insecte, seră, toate realizate cu scop educativ. Activitățile din proiect înseamnă o serie de ateliere tematice, vizite în arii protejate și la producători, seminarii cu invitați și munca de grădinărit ce îi va avea ca beneficiari în primul rând pe elevii școlii, dar și comunitatea locală.
Valoarea proiectului este de 10.000 euro și perioada de implementare este sezonul agricol 2019-2020 cu prelungire în fiecare an, timp de 5 ani.
Lansarea programului va avea loc la sfârșitul lunii iunie, până atunci se desfășoară amenajarea terenului.
Marta Pozsonyi – coordonator de proiect, Președinte Asociația StudCoop / Slow Food Turda
Consultant peisagist – Sergiu Anghel, student în an terminal la USAMV Cluj, Peisagistică

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh