Din 2014 până în prezent, ne-am concentrat pe activități educaționale crezând că astfel de acțiuni, în mod singular, vor reuși să facă lumea un loc mai bun: ne-am remarcat prin crearea unor activități educaționale pe care tinerii să le realizeze cu pasiune, am pus Turda pe harta națională a dezbaterilor și am câștigat numeroase premii pentru proiectele organizate de noi. Le mulțumim cu această cale tuturor DaVincerilor care s-au implicat pentru aceste realizări.
A venit însă momentul să creștem și să ne maturizăm ca organizație. Fiind un ONG, una dintre responsabilitățile noastre cheie este să ne întrebăm mereu dacă realmente reușim să facem binele pe care ni-l propunem să-l facem. Nu este de ajuns ca proiectele noastre să ne facă mândri, acestea trebuie și să aibă impact pozitiv covârșitor în comunitate.
Din acest motiv, am decis să ne restructurăm ca organizație și să ne extindem paleta de acțiuni de interes public pe care le prestăm. Fosta Asociație The Da Vinci System devine Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică (pe scurt, AMoS ED)! Avem un scop ferm și clar: Să Creăm Contextul pentru Dezvoltarea Potențialului Uman, însoțit de o misiune care stabilește modul în care acest scop e pus în practică local: Vrem să facem comunitatea Arieș prosperă și puternică pentru cetățenii ei, acționând chiar din inima culturală și economică a acestei comunități, municipiul Turda.
În acest sens, Da Vinci devine un program derulat în continuare de AMoS ED, program care transformă educația în aventură prin evenimente de învățare non-formală pentru adolescenți. Suntem încă în punctul în care căutăm soluții pentru a implementa acest program într-un mod eficient și în mediul online. Alături de Da Vinci, un alt program prioritar este CIVIC - Corpul de Inițiative de tineret, Voluntariat și Implicare în Comunitate, program care consolidează societatea civilă în zona Arieș prin proiecte dedicate mediului ONG, parteneriate cu instituții publice sau intervenții în rândul persoanelor vulnerabile. Pentru CIVIC, suntem în curs de aplicare la mai multe finanțări pe fonduri nerambursabile pentru a atrage resurse care să vizeze beneficiarii menționați anterior și care să dezvolte comunitatea locală.
Vrem să creăm o cultură foarte puternică a voluntariatului și tocmai de aceea vom da curs în viitorul apropiat la o serie de proiecte de interes public care să convingă comunitatea că fiecare dintre noi, acționând local, putem schimba lumea! Vă invităm în acest sens să urmăriți paginile noastre de social media, site-ul organizației și inițiativele noastre.
Această restructurare este în curs de implementare din mai 2019. În acest sens, veți putea găsi pe site-ul www.amosed.ro raportul organizației din mai 2019 până în august 2020.
Mai mult, astăzi începe Săptămână Națională a Voluntariatului, motiv pentru care vom posta zilnic pe Facebook și Instagram povești ale tinerilor noștri voluntari, oameni implicați să îi ajute pe alții și pe care îi sprijinim să ajungă cea mai performantă versiune a lor din punct de vedere profesional. Invităm toți tinerii interesați să se dezvolte și să dezvolte să ni se alăture folosind formularul de înscriere de pe site.
Vă lăsăm cu unul dintre mesajele care ne inspiră în tot ce realizăm, al antropologului Margaret Mead: Niciodată să nu te îndoieşti că un grup mic de oameni inteligenţi şi devotaţi pot schimba lumea. Într-adevăr, este singurul lucru care a făcut-o vreodată.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.