22
Vi, Noi
5 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sub egida „Invită un mentor RSF la clasa ta on-line”, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Turda s-a desfășurat Romanian Science Festival, o inițiativă care promovează studiul științelor în școlile din România.

În cadrul acestui festival științific 2 4  de mentori  organizează Webinarii RSFLive în fiecare marți și joi. Prin inițiativa “Invită un mentor RSF la clasa ta online” se susțin activități la clase din toate colțurile României.science festival

La activitatea desfășurată în 3.11.2020, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” au participat elevi din clasele a V-a B, a VI-a B și a VIII-a A, coordonați de doamnele Rișcău Olga, profesor de fizică și Popa Elisabeta, profesor de geografie, spațiul de dezbatere fiind Platforma Microsoft Teams pe care se desfășoară activitatea on-line.

Invitatul special a fost Alexandra Bonta, masterandă în Astrofizică, la Universitatea Manchester, Marea Britanie, unde studiază astronomia și inteligența artificială. A explicat si prezentat elevilor ce obiecte cerești sunt în spațiu, cum putem observa cerul, ce este inteligenta artificială si  rolul acesteia in astronomie.

În contextul desfășurării cursurilor fata in fata, dar si hibrid, am avut șansa de a pune în contact direct, elevii noștri, cu un specialist în acest domeniu, iar pe parcursul orei am dorit ca elevii să întâlnească un pasionat de domeniul științific, să inspire și motiveze elevii spre științe, pentru a afla informații pe care nu le găsesc în programa școlară, a le lărgi orizontul științific. „Nu există copil fără pasiuni, ci doar încă nedescoperite, iar misiunea noastră de profesor e să  îl ajutăm să își găsească drumul” spunea dl. Prof Bădescu Ovidiu într-o postare după vizita unui mentor RSF la clasă.

Elevii au adresat întrebări mentorului legate de: modalitatea de formare a Universului, găurilor negre, modalitatea de formare a planetelor gazoase, densitatea materiei în spațiu, rolul inteligenței artificiale în cercetarea spațiului și a planetelor din Sistemul Solar, dacă vom călătorii în spațiu, elevii fiind conduși într-o adevărată expediție în spațiu și timp.

Această inițiativă a reprezentat o reală sursă de motivare, informare și inspirație pentru elevii școlii noastre, aceștia având oportunitatea de a discuta pe teme științifice cu cercetători tineri de prestigiu, care sunt adevărate modele de urmat. Suntem bucuroși pentru că am fost acceptați să fim parte din acest proiect, la care participă profesori din toate colțurile țării, participanți  la acest festival științific de prestigiu.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh