Unul dintre cele mai eficiente moduri prin care ne putem aduce aportul în comunitate este prin dezvoltare de inițiative civice! Tocmai de aceea, Asociația Civic Arieș a organizat săptămâna trecută Academia de Fapte Bune - un proiect menit să ofere tinerilor și persoanelor deja implicate civic, uneltele și cunoștințele necesare pentru dezvoltare de inițiative civice!
Academia de Fapte Bune este un proiect dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Prin această etapă a proiectului, anume workshopul pentru persoanele implicate civic în diferite organizații, sau chiar instituții, ne-am propus să oferim tuturor resurse și sfaturi utile pentru a-și implementa propriile inițiative civice.
Ne-am bucurat tare mult să vedem că 40 de persoane care se implică activ în dezvoltarea comunității ni s-au altăturat sâmbăta trecută, și că depun eforturi constante pentru a face Comunitatea Urbană Arieș un loc mai bun, pentru toți și oricine.
Academia de Fapte Bune constă într-o serie de workshop-uri pentru dezvoltarea de proiecte la nivelul consiliilor elevilor, un workshop pentru persoanele implicate civic în diferite organizații, o sesiune de formare în care se va lucra aplicat pe dezvoltarea de proiecte și atragerea de fonduri și o campanie de promovare a susținerii mediului ONG.
Sperăm că acest proiect va aduce pe termen lung un aport semnificativ în dezvoltarea întregii comunități, cu rezultate cât mai bune și cu un impact cât mai mare în rândul beneficiarilor.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.
Pentru a rămâne la curent cu acest proiect, vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook "Civic Turda" sau prin email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. De asemenea, puteți lua legătura cu Patricia Ciocan, coordonatorul inițiativei la numărul 0743220563.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.