Tu cum acționezi în caz de bullying? Aceasta a fost întrebarea săptămânii pentru elevii din clasele a VI - a și a VIII- a de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Turda.
Doamna profesoară Andreea Florea, a realizat sesiuni de informare pe tema prevenirii fenomenului de bullying în școli, care au avut ca și obiective informarea elevilor în ceea ce privește fenomenul bullyingului. De la ce este bullyingul, cum recunoaștem comportamentele de bullying/ cyberbullying, cum trebuie să reacționăm pentru a întrerupe lanțul bullyingului, și până la cui cerem ajutor, precum și care sunt măsurile legale de intervenție în asemenea situații conform Legii 221/2019.
Elevii au urmărit un studiu de caz, au trecut prin ipostazele de victimă, agresor şi observator și au încercat să găsească soluții pentru evitarea repetării unor asemenea comportamente.
Sesiunea de informare a venit ca urmare a implementării "Poștei STOP bullying" în care elevii care se simțeau victime ale unor comportamente de tip bullying acasă sau la școală, sau au observat asemenea situații au putut lăsa biletele cu sesizări. A fost astfel identificată nevoia de a aduce un plus de informare elevilor când anumite comportamente trec de limita glumelor, a jocului și ajung în categoria celor considerate agresive, violente sau conflictuale, și care pot afecta dezvoltarea psihică armonioasă a copilului.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.