19
Mie, Iun
4 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda a încheiat astăzi atelierele gratuite ale Minișcolii de vacanță organizate zilnic în perioada 20 Iunie-7 Iulie 2023, orele 12-15, la sediul Filialei Oprişani a Bibliotecii Municipale “Teodor Murăşanu” Turda cu elevi ai Școlii gimnaziale ”Andrei Șaguna” Turda: Beldean Darius Sebastian, Filipaș Bogdan Ștefan, Füstös Cristian Mihai, Marton Tudor Ciprian, Mărginean Abel, Mărginean Maya Adina, Nicoară Antonia Maria, Pleșoiu Marc, Șomlea Rahela Abigail și Teodorescu Levi..

Proiectul a avut ca scop stimularea interesului pentru lectură în perioada şcolarităţii, în vederea atenuării unora din cauzele care pot genera eşecul şcolar, cultivarea gustului pentru lectură, pentru frumos, exersarea limbajului şi a posibilităţilor de comunicare, prin activităţi în parteneriat între şcoală şi bibliotecă și a fost coordonat de Iurean Stanca-Maria și Moldovan Ioana, profesoare pentru învăţământ primar la Școala gimnazială ”Andrei Șaguna” Turda. Obiectivele urmărite sunt stimularea gustului pentru lectură al elevilor, apropierea elevilor de carte şi de cuvântul scris, realizarea de ateliere de lectură susţinute de elevi, formarea unei atitudini de grijă şi de respect faţă de carte, îmbunătăţirea comunicării orale şi stimularea interesului pentru citit-scris, cunoaşterea instituţiilor care se ocupă de apariţia, distribuirea sau păstrarea cărţilor, stimularea cititului de plăcere, evidenţierea învăţămintelor desprinse din text, descoperirea, înţelegerea, asocierea cuvintelor noi şi integrarea lor în vocabular  și îmbogăţirea vocabularului şi elemente din matematică. Activitățile au cuprins vizite la bibliotecă, activităţi de lectură (lectură predictivă şi lectură explicativă), prezentarea textului citit, întâlnire cu bibliotecari, matematică, caligrafie.

Astăzi fiecare din elevii participanți a fost răsplătit de către bibliotecă cu o diplomă, un joc de îndemânare tip ”labirint” și o ciocolățică. Doamna învățătoare Stanca Iurean i-a răsplătit pentru eforturile lor din aceste zile cu picturi pe față, făcând din ei personaje preferate.

 

Daniela Deac

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda

Tel: 0745.64.66.64, E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh