16
Dum, Iun
11 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Într-o lume în continuă schimbare și cu provocări economice tot mai complexe, educația antreprenorială devine crucială pentru tinerii de astăzi. Cu o perspectivă îndreptată spre viitor, se evidențiază din ce în ce mai mult importanța pregătirii acestora în ceea ce privește antreprenoriatul și dezvoltarea abilităților de afaceri.

 Conform studiului realizat de PwC România, potrivit Institutului Național de Statistică, în trimestrul al treilea din 2022, rata şomajului a atins 23,9% în rândul tinerilor (15-24 ani) comparativ cu rata generală de 5,4%.

 În același timp, numărul tinerilor din întreaga lume care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ sau o formare profesională se află în prezent la cel mai ridicat nivel din 2005, după cum arată datele Organizației Mondiale a Muncii (OIM), iar pandemia a adâncit și mai mult criza în educație și formare.

 Educația antreprenorială nu este doar despre învățarea teoriilor de management și economie, ci este o platformă esențială pentru dezvoltarea unor competențe precum luarea de decizii, rezolvarea de probleme, gândirea creativă și spiritul de echipă. Aceste abilități sunt fundamentale nu numai în mediul de afaceri, ci și în viața de zi cu zi. Un aspect esențial al educației antreprenoriale este încurajarea spiritului inovator și a gândirii critice. Tinerii sunt încurajați să-și pună ideile în practică, să identifice oportunități în piață și să înțeleagă importanța asumării riscurilor calculate. Aceste abilități nu doar că îi ajută să își dezvolte propria afacere, ci îi pregătesc și pentru a deveni lideri și inovatori în diverse domenii.

 Proiectul H.O.P.A.: Hubul pentru Orientare Profesională Arieș este finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene.

 Având un istoric de implicare în comunitate de peste opt ani, Alianța pentru Mobilitate Socială are ca scop creșterea gradului de mobilitate socială a locuitorilor și dezvoltarea societății civile din zona Comunității Urbane Arieș. Alianța găzduiește organizații non-profit care desfășoară inițiative civice și educaționale, misiunea sa fiind de a crește eroi.

 Pentru a rămâne la curent cu inițiativele AMoS, urmărește pagina de Facebook AMoS: Alianța pentru Mobilitate Socială (https://www.facebook.com/amos.faptebune), pagina de Instagram @amos.faptebune (https://www.instagram.com/amos.romania/) sau vizitează-ne pe www.amos.mobilitatesociala.ro.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh