18
Joi, Iul
0 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Proiectul „ADOR”, desfășurat în cadrul Școlii Gimnaziale „Teodor Murășanu”, a atins succesul prin finalizarea cu succes a unui program ambițios dedicat dezvoltării competențelor oratorice în rândul tinerilor elevi. Acest proiect, implementat cu sprijinul Start ONG, a avut ca scop nu doar dotarea unei săli de clasă cu echipamente pentru lecții imersive, ci și formarea unei generații de tineri implicați și determinați să-și dezvolte abilitățile învățând arta vorbitului în public. „ADOR: Atelierul de Dezbateri, Oratorie și Retorică” este un proiect dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

În cadrul proiectului, am reușit să organizăm ședințe de formare oratorică pentru un număr de 243 de elevi din diverse clase. Aceste sesiuni au transmis participanților informații esențiale privind dezvoltarea discursurilor utilizând metoda A.R.D.E.I., structurarea discursurilor pentru a captiva atenția audienței, identificarea erorilor de logică, precum și alte aspecte relevante în arta vorbitului în public.

Un element cheie al proiectului a fost dotarea spațiului „DOR”, destinat să ofere un mediu motivant pentru elevi, încurajându-i să-și descopere și să-și valorifice potențialul prin intermediul învățării și educației.

Am identificat și ghidat 40 de voluntari, cei mai implicați în dezvoltarea discursurilor, urmărind să-i încurajăm să devină exemple de inspirație pentru colegii lor. Ei au realizat 20 de discursuri cu mesaje despre dezvoltarea colegilor lor care au fost distribuite pe platforma proiectului, www.ador.apsgtm.ro, pentru a fi accesibile și pentru ceilalți membri ai comunității. Videoclipurile au fost vizionate în 4 sesiuni, în care elevii au discutat împreună cu cadrele didactice despre mesajele videoclipurilor.

Pentru a transmite mai departe aceste practici benefice, am organizat o conferință la care au participat 53 de membri ai comunității, unde am prezentat discursurile realizate de voluntari, evidențiind succesul și progresul generației actuale de tineri oratori.

„Ne bucurăm enorm că am avut ocazia să fim parteneri alături de asociația de părinți a școlii în derularea proiectului „ADOR", un proiect cu un impact și o importanță deosebită pentru comunitatea școlară. Prin sesiunile de formare și activitățile conexe, elevii noștri au învățat nu doar arta oratoriei, dar și importanța ascultării active și a exprimării opiniilor proprii. Aceste competențe sunt vitale în lumea modernă și sunt convinsă că le vor servi pe tot parcursul vieții lor academice și profesionale. De asemenea, sunt profund recunoscătoare părinților școlii noastre pentru eforturile pe care le depun pentru elevi. Ne bucurăm că avem ocazia să colaborăm cu părinți atât de implicați și devotați dezvoltării elevilor.” - Gianina Matei, director al școlii partenere Școala Gimnazială “Teodor Murășanu” Turda.

Prin intermediul acestui proiect, am reușit nu doar să formăm o generație implicată, ci și să contribuim la crearea unui mediu propice dezvoltării și afirmării acestor tineri în societate.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

Asociația Părinților din Școala Gimnazială Teodor Murășanu Turda este un grup activ de părinți dedicat susținerii dezvoltării elevilor. Aceștia sunt angajați în îmbunătățirea experienței educaționale prin sprijinirea activităților școlare și extrașcolare. Prin eforturile lor, asociația contribuie la crearea unui mediu învățării pozitiv și îmbogățit, încurajând elevii să exploreze și să se dezvolte în diverse domenii, nu doar în cadrul curriculumului școlar, ci și în activități care extind cunoștințele și abilitățile lor dincolo de sala de clasă. Puteți urmări activitățile derulate de aceștia pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/p/Asocia%C8%9Bia-P%C4%83rin%C8%9Bilor-din-%C8%98coala-Gimnazial%C4%83-Teodor-Mur%C4%83%C8%99anu-Turda-100083538497246/

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh