18
Joi, Iul
0 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Inspectoratul Județean de Poliție a transmis un comunicat prin care informează că, luni 12 februarie a.c., polițiștii municipiului Câmpia Turzii, alături 
de polițiștii Biroului de Siguranță Școlară au fost prezenți în rândul elevilor Școlii Gimnaziale Mihai Viteazul din fostul oraș metalurgic. Deși informările oamenilor legii sunt toate formulate după un calapod, cu termeni destul de închistați, plini de elemente juridice, activitățile lor din școli sunt extraordinar de importante pentru prevenirea unor fapte nedorite. Prezența lor la Școala Mihai Viteazu din Câmpia Turzii este cu atât mai bine-venită cu cât acolo, de câțiva ani, deja, se desfășoară un important proiect cu finanțare europeană, instituția școlară fiind  beneficiara PROIECTULUI NAȚIONAL PENTRU REDUCEREA ABANDONULUI ȘCOLAR – ”Implică – te în propriul viitor” derulat în perioada 2022 – 2025, GRANT în valoare de 756.000 lei.

Și de această dată, activitățile educativ-preventive desfășurate de polițiști împreună cu elevii școlii s-au bucurat de mult succes, cu atât mai mult cu cât vine să completeze o activitate derulată în utmă cu câteva zile când judecătorul Dănileț i-a vizitat, cu folos, pe tinerii învățăcei.

Într-o atmosferă interactivă, alături de elevi și cadre didactice polițiștii au abordat teme privind prevenirea faptelor cu violență, a bullyingului, cyberbullyingului și consumului de droguri, știut fiind că toate acestea duc la lucruri nedorite, inclusiv la abandonul școlar.

Activități pentru creșterea gradului de siguranța în școală și în proximitatea acesteia au fost desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară și la Liceul Teoretic ”Pavel Dan”, unde au participat elevi din clasele VI-VIII.

În acest context au fost derulate activități - sesiuni de informare și dezbateri care au avut ca obiectiv conștientizarea riscurilor la care elevii sunt expuși, precum și prezentarea răspunderilor legale și consecințelor nerespectării legii, fiind exemplificate diverse situații.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh