18
Vi, Oct
8 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației. Președintele României, Klaus Iohannis, aflat la finalul celui de-al doilea și ultimul mandat,  a semnat o serie de decrete de decorare a unor instituții de învățământ din țară.

Aceasta „în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția dascălilor la dezvoltarea României prin educație, pentru profesionalismul și dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a școlii în viața elevului, dar și a comunității, preocupându-se de continua îmbunătățire a actului educational”, precizează administrația prezidențială.

38 de școli au fost decorate cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer, printre acestea numărându-se și trei unități de învățământ din județul Cluj,

Este vorba de Școala Gimnazială „Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu, Școala Gimnazială din comuna Viișoara, și, respectiv, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din municipiul Cluj-Napoca.

Au mai fost conferite Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer unui număr de 5 instituții liceale, Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Comandor unui număr de 20 de unități școlare și, respectiv  Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler, pentru alte 38 de școli, însă nicio unitate de învățământ din județul Cluj nu a primit vreuna dintre acele distincții oferite de cabinetul prezidențial.

Au primit însă, printre multe altele, două din Sibiu, cea unde soția sa este profesoară de limba engleză și, respectiv, cea la care președintele însuși a predat în cadrul catedrei de fizică.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, sâmbătă, un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, inclusiv prin intermediul paginii de Facebook a Administrației Prezidențiale a României: „De Ziua Mondială a Educației pe care o sărbătorim astăzi, onorăm rolul esențial al tuturor celor care sunt parte a procesului de învățământ în ghidarea tinerilor noștri pe calea cunoașterii și a asumării valorilor pe care se construiește o societate liberă, prosperă și puternică. A te dedica formării unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații. Să îi prețuim, așadar, pe cei care deschid minți și formează caractere, fiind ei înșiși modele de urmat elevilor pe care îi educă. La mulți ani tuturor celor care au ales cariera didactică”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Ceremonia de decorare va avea loc marți, 8 octombrie 2024, ora 17:00, la Palatul Cotroceni, vând președintele Klaus Iohannis se va fi întors din Franța, de la cea de-a XIX-a ediții a Sommet-ului Francofoniei de la Paris și Villers-Cotterêts.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh