21
Joi, Noi
5 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Proiectul educativ „Elvetia in Scoala ta”, organizat de Asociatia pentru Managementul Artelor (AMA),  cu sprijinul companiei de origine elvetiana Holcim, se va desfasura incepand de luni, 21 mai, in patru scoli din Turda: ”Andrei Saguna”, “Avram Iancu”,  “Horea, Closca si Crisan” si “Teodor Muresanu”. In cursul saptamanii, alaturi de elevii celor 4 scoli vor fi  prezenti si Dl. Markus Wirth, Presedintele Consiliului de Administratie al Holcim Romania,  si Excelenta Sa Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Elvetiei.

„Elvetia in scoala ta” face parte din proiectul „Lumea in Scoala ta” si se va desfasura in scolile din Turda timp de o saptamana. In tot acest timp scolile participante vor imbraca insemnele elvetiene iar elevii vor invata intr-un mod neconventional despre istoria, geografia si cultura tarii, toate acestea timp de o saptamana.

Evenimentul de deschidere va avea loc luni, de la ora 09:00, la Teatrul Municipal Turda, cu elevi din toate cele 4 scoli implicate. Miercuri, 23 mai, vor sosi in Turda invitatii speciali: Dl. Markus Wirth, Presedintele Consiliului de Administratie al Holcim Romania,  si Excelenta Sa Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Elvetiei, care vor vizita fiecare scoala, astfel:

  • Scoala “Andrei Saguna” – ora 10.00
  • Scoala “Avram Iancu” – 11.00
  • Scoala “Horea, Closca si Crisan” – 12.00
  • Scoala “Teodor Muresanu” – 13.00

 

Invitatii vor dialoga cu elevii, le vor raspunde la intrebarile cu privire la cultura si civilizatia elvetiana si vor inaugura “Ambasada Elvetiei” – un spatiu de expunere, in fiecare scoala, a lucrarilor pe teme helvete.

Vineri, cele 4 scoli: ”Andrei Saguna”, “Avram Iancu”,  “Horea, Closca si Crisan” si “Teodor Muresanu” se vor intrece intr-o competitie sportiva cu tema „Jocurile Olimpice din Turda”, denumita astfel atat pentru ca 2012 este an olimpic, cat si pentru faptul ca in Elvetia isi are sediul Comitetul International Olimpic. Tot vineri, elevii cele 4 scoli vor primi premii pentru: cel mai bun desen, cel mai bun eseu, vor fi decernate medaliile olimpice precum si trofeul de „Cea mai elvetiana scoala din Turda”.

„Elvetia in scoala ta” face parte din proiectul „Lumea in Scoala ta” si se va desfasura in Turda timp de o saptamana. El succede unei saptamani similare desfasurate la Alesd (Bihor) si va continua luna aceasta si la Campulung Muscel, cele trei orase avand fabrici Holcim.

Proiectul „Elvetia in Scoala ta” face parte din initiativa educationala  organizata de Asociatia pentru Managementul Artelor si a fost initiat in ianuarie 2011. Pana in prezent a ajuns in 21 scoli din tara, in orasele:Galati, Constanta, Calarasi, Ramnicu Valcea, Cluj si continua in Alesd, Turda, Campulung Muscel, Braila, Focsani, Galati, Constanta, Cluj si Timisoara.

Asociatia pentru Managementul Artelor este o asociatie culturala, non-guvernamentala, non-profit,  fondata in anul 2011. Obiectivele asociatiei sunt promovarea multiculturalitatii si stimularea cooperarii internationale in domeniul culturii, crearea de legaturi intre mediul economic si mediul cultural, prin desfasurarea de proiecte comune si derularea de finantari ale proiectelor culturale.

Holcim (România) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 18 staţii ecologice de betoane, 5 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim (România) S.A. are aproximativ 1.100 angajaţi. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro

În 2012, Grupul Holcim sărbătoreşte 100 de ani de putere, performanţă, pasiune şi totodată 15 ani de activitate susţinută în România, cu rezultate notabile în industria construcţiilor. Holcim este unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate (nisip şi pietriş), betoane şi asfalt, dar şi servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul deţine participaţii minoritare şi majoritare în circa 70 de ţări, pe toate continentele.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh