Asociația Pensionarilor "Dr. Ioan Rațiu “ Turda - Expoziție de artă plastică - ,,ARTA ÎN PANDEMIE” expozitie pensionarilor turda

EMILIA SZILAGYI

ILEANA HELLER

AURICA DETEȘAN

HORVATH ELVIRA

CRUCITA HEGHEȘ

DANIELA RAȚIU

,,Asociația Pensionarilor "Dr.I.Rațiu " Turda,  a fost înființată în anul 1991  de către regretatul Domn Lucaci Francisc cu sprijinul Fundației Umanitare "HAR " din Olanda. De-a lungul anilor, în cadrul acestei organizații  pensionarii au desfășurat diferite activități pe care eu din anul 2014 când am fost aleasă președinta asociației, am căutat să le diversific, să le creez o stare de bucurie, de mai bine, de satisfacție. Tinând cont de faptul că fiecare om are ceva frumos în el, are câte un talent ascuns, am căutat să descopăr aceste talente și să le fac cunoscute celor din orașul nostru. In cadrul "Clubului femeilor "din asociație, am descoperit femei cu un har deosebit în pictură, arta hârtiei -origami, quiling, poeziei, cusut goblene, costume populare, croșetat, arta fotografiei și chiar și în gastronomie. Pe aceste teme am organizat la sediul asociației împreună cu celelalte pensionare,  diferite întalniri pentru a deprinde aceste îndeletniciri inclusiv cusutul la mașina de cusut. Am făcut de asemenea lansări de carte, volume de poezii, de cărți de bucate, lansări care sau bucurat de un real succes. Am realizat pe aceste teme expoziții cu cele mai reușite lucrări  care zic eu au fost pe placul vizitatorilor. Sub îndrumarea doamnei Rodica Anghel chiar și în anul 2020 am organizat un curs de pictat mandale, lucru care le-a adus participantelor o stare de satisfacției. In acest timp la " Clubul bărbaților " din cadrul asociației, aceștia se întîlneau și jucau remy, table, șah. Împreună cu Comitetul de conducere am organizat pe această temă, concursuri unde cei mai buni au fost premiați. Am organizat numeroase întruniri, inclusiv pe teme medicale, excursii īn cadrul cărora întodeauna am vizitat câte un obiectiv turistic, mănăstiri, locuri minunate și de o frumusețe rară din țara noastră. Anul 2020 a fost un an trist pentru noi datorită restricțiilor impuse de către autorități,  datorită noului virus apărut la nivel mondial. Dar și așa , în aceste condiții am îndemnat colegele mele  ca în această perioadă de " stat acasă ", să facă ceva frumos și util pentru ele. Datorită acestui fapt putem să organizăm acum această expoziție la Galeria de artă a municipiului nostru. Mulțumesc pe această cale Primăriei Turda, Domnului Primar Cristian Matei precum și tuturor angajaților Casei de Cultură a municipiului nostru care ne ajută în acest sens.”

Președintele ,,Asociația Pensionarilor "Dr.I.Rațiu " Turda,   Emilia Szilagyi 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh