27
Sam, Apr
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

După cele două cazuri de Covid-19 raportate în urmă cu câteva zile de Spitalul municipal Turda, iată că instituția sanitară turdeană s-a confruntat cu alte două cazuri.spital turda coronavirus

Una dintre doctorițele de la Compartimentul de Primiri Urgențe a ieșit pozitiv la un test pentru coronavirus efectuat celor care au intrat în contact cu primii doi pacienți semnalați. Medicul infectat intrase în contact atât cu cei doi raportați zilele trecute, cât și cu un al treilea pacient, depistat pozitiv ieri. Sursele noastre spun că, cel mai probabil, medicului i-a fost transmis virusul de către cel de-al doilea pacient depistat cu Covid-19, intervenția medicală necesară fiind mai complicată și mai de durată. Medicul nu a fost internat, deocamdată, întrucât prezintă simptome ușoare.

Un alt pacient, cum spuneam, a fost pozitiv la testul pentru coronavirus și a fost transferat la unul dintre spitalele clujene unde sunt îngrijiți pacienții infectați cu Covid-19.

Citește aici despre precedentele două cazuri de coronavirus de la Spitalul Turda:

Doi pacienți ai Spitalului mun. Turda, pozitivi la testul Covid-19!

Ceea ce ridică la 4 cazuri numărul de infectați din ultimele zile, o creștere semnificativă a numărului de pacienți infectați cu coronavirus la Spitalul municipal Turda. Oricum, medicii de aici se așteaptă la o creștere și mai mare a numărului de cazuri de infectare cu noul SARS Cov-2, pe fondul relaxării populației și a vidului legislativ din țara noastră. Astfel că recomandările pentru populație sunt tot mai serioase. Iată ce transmite managerul spitalului turdean, medicul Ovidiu Stănilă. pe pagina de Facebook a Spitalului Municipal Turda:

„Numărul de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 a crescut la nivel național. Și la Turda în această săptămână au fost depistate 4 cazuri, înregistrându-se încă două de la ultima informare transmisă.

Una dintre persoanele depistate pozitiv este angajată a spitalului. Este în desfășurare o anchetă epidemiologică și se vor lua toate măsurile necesare în acest context. Toate persoanele depistate pozitiv au fost transferate/sunt în curs de transfer la spitalele din Cluj-Napoca.

Vă recomandăm să aveți mare grijă de sănătatea dumneavoastră, să respectați regulile și distanțarea socială. Din păcate, asistăm la o creștere semnificativă de cazuri la nivelul întregii țări”, transmite medicul Stăniă, managerul spitalului turdean.

Reamintim că vineri, 3 iulie 2020, Judecătoria Turda a fost închisă ca urmare a depistării ca pozitiv a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, care a fost internat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca. Mai multe puteți citi aici:

Judecătoria Turda, închisă de coronavirus!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh