26
Vi, Apr
2 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Executivul a aprobat în cadrul ședinţei de guvern din 27 ianuarie, Ordonanța de urgență pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, program care încurajează dezvoltarea spiritului antreprenorial.

          Prin “Start-up Nation - Romania” se acordă ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii. 

          Se estimează, astfel, crearea a minim 20.000 de noi locuri de muncă anual în cadrul celor 10.000 de întreprinderi nou înființate care vor trebui să angajeze minimum 2 salariați cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să-i menţină în activitate cel puţin 3 ani.

România pornește cel mai ambiţios program de susţinere a start-up-urilor, program ce se aplică cu succes şi în alte ţări precum Israel sau Marea Britanie și face, astfel, un alt pas spre atingerea dezideratului – România, ţara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din Sud-Est-ul Europei. Start-up Nation - Romania va motiva tinerii să rămână în ţară și să desfășoare activități de antreprenoriat, va contribui la crearea de noi companii în domenii cu valoare adăugată ridicată, crescând astfel atractivitatea României în regiune. Acest program va crea companiile de succes de mâine care vor consolida baza economiei românești”, a spus ministrul Florin Jianu.

 

Informaţii suplimentare:

 

Conform Global Entrepreneurship Monitor: GEM 2015 / 2016 Global Report

Procentul populației active care intenționează să înceapă o afacere în următorii 3 ani - Rata intenției antreprenoriale (entrepreneurial intention) – estede 2.47 ori mai mare în 2015 (29%) față de 2007 (11.7%).

 

Antreprenoriatul este considerat o bună carieră(Entrepreneurship a good career choice) de72.42% din populația activă a României (o creștere cu 11.4 p.p. față de anul 2007 – 61.02%).

 

De asemenea,75.07% dintre români au o părere pozitivă despre antreprenorii de succes (High Status To Successful Entrepreneurs) – în creștere cu 12.57 p.p. față de anul 2007 (62.5%).

 

 

Această evoluție nu s-a reflectat în numărul de companii înființate în România, valorificarea potențialului antreprenorial al României necesitând o serie de măsuri active la nivel guvernamental care să sprijine crearea de Start-up-uri.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh