29
Vi, Mar
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj și Președinte al Clusterului AgroTransilvania, domnul Vakar Istvan, a participat miercuri, 22 Februarie 2017, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, la workshop-ul cu tema: „Inovarea în pomicultură – Soluţia pentru livezi performante”. Dedicat fiind dezvoltării sectorului agrobusiness clujean, evenimentul a fost realizat sub egida Ambasadei Olandei la Bucureşti, prin intermediul Direcției interne pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Natură.

            Scopul acestui eveniment, la care au participat renumiți profesori și cercetători din domeniul horticol, membri ai clusterului AgroTransilvania, reprezentanți ai administrației publice locale și ai mediului de afaceri din România și Olanda, a fost acela de familiarizare a pieței românești de agrobusiness cu cele mai noi tendințe și inovații olandeze în domeniul producției de fructe. Discuțiile și consultanța tehnică au fost asigurate în mod interactiv de reprezentanții Clusterului „Casa Olandeză a Pomicultorului”, principala entitate exponentă a expertizei și a know-how-ului olandez în sectorul horticol. Acest cluster reunește un conglomerat de companii care, sprijinite fiind de Guvernul Olandei, și-au unit forțele pentru dezvoltarea sectorului pomicol din această țară.

            În contextul în care Olanda a atins un înalt nivel de performanță în sectorul horticol, fiind recunoscută drept lider mondial în ceea ce privește inovația agricolă, Clusterul „Casa Olandeză a Pomicultorului” și-a propus să realizeze un transfer de expertiză pe piața din România folosind o triplă abordare ce include parteneriate comerciale, împărtășirea de cunoștințe specializate și suport instituțional, în parteneriat cu entitățile locale administrative, educaționale și private. În concret, au fost abordate teme și modalități integrate de proiectare, înființare și manageriere a livezilor de fructe, crearea de noi sisteme de fertirigație cu un consum redus de apă și sisteme de siguranță a culturilor, implementarea de noi tehnologii și echipamente de recoltare, respectiv mecanisme legale și financiare de susținere a unor astfel de investiții. 

„Consider această inițiativă a Agro Transilvania Cluster, entitate constituită și sprijinită financiar de Consiliului Județean Cluj, ca fiind mai mult decât utilă întrucât ne oferă șansa de a învăța de la cei mai buni și de a prelua cele mai noi tendințe și tehnologii din acest domeniu, cu efecte benefice în ceea ce privește dezvoltarea pomiculturii clujene”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vakar Istvan.    

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh