26
Ma, Sep
14 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat în acest sens de președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, și care urmează a fi dezbătut în următoarea ședință a forului deliberativ județean, programului de lucrări de întreținere curentă și periodică a unor drumuri județene din județul Cluj urmează a-i fi alocați în anul 2017 nu mai puțin de 36.755.740 lei cu TVA.

Astfel, în anul curent vor beneficia de lucrări de întreținere următoarele sectoare de drumuri județene, cu o lungime totală de  aproximativ 300 de km: DJ 103G Ceanu Mic – Aiton, Podeni – Moldovenești, Petrești (DJ107L) – Tureni, Aiton – Gheorgheni, Gheorgheni - Centura Ocolitoare, Centura Ocolitoare – Borhanci; DJ 103I Cheile Turzii; DJ 103H DN1 - Bologa – Săcuieu; DJ 103K Căpuș – Râșca, Râșca – Beliș; DJ 103L Mănăstireni – Râșca; DJ 103T DN1 - Releu Feleacu; DJ 105S Pata – Boju; DJ 107J Valea Ierii – Cerc; DJ 107L Turda - Petreștii de Jos; DJ 107R Făget - Ciurila – DJ 107L, Ciurila - Filea – Săcel, Băișoara - Stațiune M. Băișorii; DJ 107S Gura Râșca - Măguri Răcătău; DJ 108C Scrind – Rachițele, Gârbău – Leghia; DJ 109B Cornești – Oșorhel; DJ 109C Geaca – Cămărașu; DJ 109D Gherla -Săcălaia – Sic; DJ 109E Viile Dej - Cetan – Vad; DJ 150A Luna – Aeroport; DJ 161A Apahida - Cojocna - Iuriu de Câmpie; DJ 161 Bonțida - DN1C, Bonțida – Juc, DN1C - Dăbâca – Panticeu; DJ 161B Ploscoș – Turda; DJ 161D Dej - Valea Ungurașului; DJ 161E Târgușor – Diviciori; DJ 161G DN16 – Căianu; DJ 150  Mociu – Chesău; DJ 764B DN1 - Baraj Drăgan și DJ 191D Vânători – DJ 108A.

Ceea ce este cu adevărat important e faptul că, alături de lucrările în profunzime, de reabilitare și modernizare, pe care le vom derula în acest an, aceste lucrări de întreținere vor face ca un număr cât mai mare de drumuri județene să ofere condiții optime de circulație” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Sumele necesare pentru executarea lucrărilor pentru fiecare drum în parte urmează a fi stabilite ulterior, în baza evaluărilor făcute în teren de către reprezentații Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj din cadrul  Consiliului Județean și de cei ai constructorului. Se impune a fi precizat în acest context faptul că din suma totală propusă, de 36.755.740 lei, urmează a fi asigurate și lucrările la poduri și parapeții de siguranță rutieră, cheltuielile presupuse de situațiile de urgență, serviciile de deszăpezire precum și alte lucrări de întreținere cum sunt cele de pietruire.

În ceea ce privește procedura de alegere a sectoarelor de drum ce vor beneficia de lucrări de întreținere, criteriile avute în vedere au fost de natură obiectivă, fiind luate în considerare, în principal, starea de viabilitate a acestora, programele de reabilitare și modernizare aflate în desfășurare precum și lucrările de întreținere care au fost începute în anul anterior, astfel încât să se asigure o continuitate a acestora.

Reamintim în acest context faptul că, în urma procedurii de licitație deschisă desfășurate în acest scop, a fost încheiat între Județul Cluj şi S.C DIFERIT S.RL pentru Lotul 1 și, respectiv Asocierea S.C DRUMURI ȘI PODURI JUDEȚENE S.A -  SOCIETATEA DE CONSTRUCȚII NAPOCA S.A pentru Loturile 2 și 3, câte un Acord - Cadru  de "Lucrări de întreținere pe timp de vară și prestarea serviciilor de deszăpezire a drumurilor județene din Județul Cluj", pe o perioadă de 3 ani începând cu data de 7 aprilie 2015 și până în 6 aprilie 2018.

 

 

            Biroul de presă

 

            29 martie 2017

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh