22
Vi, Noi
4 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

   Consiliul Județean Cluj se situează printre forurile administrative județene din țară care au alocat și plătit cei mai mulți bani pentru investiții în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor singure, vârstnice sau cu dizabilități, precum şi pentru celelalte categorii de persoane aflate în dificultate din sfera de competență a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Astfel, conform datelor bugetare exacte, în anul 2014, Consiliul Județean Cluj a plătit DGASPC nu mai puțin de 27.341.786 milioane de euro, din care 5.928.049 milioane de euro pentru cheltuieli de personal, în anul 2015, 31.516.140 milioane de euro din care 7.241.249 milioane de euro pentru cheltuieli de personal, respectiv în anul 2016 au fost plătiți 34.800.593 milioane de euro, din care 10.494.631 milioane de euro pentru personal. De asemenea, pentru anul în curs, forul administrativ județean va plăti suma de 39.246.358 milioane de euro, din care 18.861.810 milioane de euro pentru plata cheltuielilor de personal. Analizând aceste date, reiese în mod clar faptul că fondurile alocate de Consiliului Județean Cluj DGASPC în perioada 2014-2017 au crescut cu peste 10%, în medie, în fiecare an! Mai mult decât atât, în ceea ce privește cheltuielile de personal pentru anul în curs, suma alocată din bugetul județului a crescut, față de anul 2016, cu 8.367.179 milioane de euro, adică cu aproape 80%!

            DGASPC a cheltuit astfel, numai din anul 2014 până în prezent, aproximativ 133 de milioane de euro, din care 42,5 milioane de euro pentru plata angajaților! Aceste sume uriașe au fost folosite astfel, preponderent, pentru plata personalului aflat într-o continuă creștere ca urmare a numeroaselor angajări efectuate în mod absolut ilegal. De asemenea, o mare parte din fondurile alocate au mers înspre reabilitări ale clădirilor de birouri (înlocuire termopane și mobilier, termoizolații, etc.) și mai puțin pentru investiții capabile să contribuie la îmbunătățirea substanțială a condițiilor beneficiarilor serviciilor oferite. Drept dovadă, conform Direcțiilor de Sănătate Publică și Sanitar-Veterinară ale județului Cluj, centrele administrate de DGASPC Cluj nu respectă în acest moment, cu mici excepții, regulile minimale de igienă, astfel încât viețile sutelor de beneficiari și angajați ai acestora sunt puse permanent în pericol.

            Managementul DGASPC Cluj a cheltuit, așadar, în doar patru ani, aproape 133 de milioane de euro pentru satisfacerea, prioritară, a propriilor interese și a firmelor de casă, și mai puțin a celor 1.268 de beneficiari, copii și adulți, deopotrivă. Dezastrul actualei conduceri a DGAPSC este unul mai mult decât evident și, totodată, sfidător, atât la adresa forului administrativ tutelar, cât, mai ales, la aceea a cetățenilor acestui județ.

 

 

Alin Tișe

Președintele Consiliului Județean Cluj

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh