02
Vi, Dec
42 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

  Pentru corecta informare a opiniei publice în ceea ce privește starea drumurilor de acces la Festivalul Electric Castle, Consiliul Județean Cluj face următoarele precizări:

         Consiliul Județean a fost, încă de la prima ediție a Festivalului, un susținător și partener implicat în organizarea acestui eveniment.

         În ceea ce privește DJ 161 Gădălin – Bonțida, Consiliul Județean a realizat în ultimii patru ani ample lucrări de întreținere și reparații, ele fiind realizate defalcat, pe două sectoare, astfel:

Pe sectorul dintre DN 1C (km 17) și ieșirea din Bonțida (km 12+100), au fost realizate plombări succesive cu asfalt, plombări cu emulsie și burdușiri, lucrări care se desfășoară și în prezent. Pe sectorul care începe de la km 12+100 și se termină în localitatea Gădălin, la intersecția cu DN16 (km 0+000), în ultimii ani, Consiliul Județean a finanțat lucrări de întreținere care au vizat plombări cu asfalt și cu emulsie, burdușiri, șanțuri, cosiri de vegetație, reprofilare cu scarificare și cilindrare pe zonele pietruite.

         Sectorul DJ 161 Gădălin – Bonţida, km 17+000 – km 12+100, reprezintă CALEA PRINCIPALĂ de acces spre Festivalul Electric Castle și acesta se prezintă în condiții foarte bune. Sectorul care începe de la ieșirea din localitatea Bonțida (km 12+100) și ajunge până în localitatea Gădălin (km 0+000) reprezintă doar o CALE SECUNDARĂ de acces la eveniment,  fiind utilizat de o mică parte din public.

         În plus față de lucrările deja efectuate și care vor face ca la data începerii evenimentului  să existe condiții optime de acces,  utilajele care au acționat și acționează pentru reprofilarea drumului vor rămâne la fața locului astfel încât, dacă va ploua și va fi nevoie, ele să poată interveni prompt.

În ceea ce privește eventuala asfaltare a acestui sector, precizăm că tronsonul DJ 161 - DN 16 - Gădălin – Bonțida – DN 1G este cuprins în proiectul cu finanțare europeană „Drumul Bistriței”, dosarul de finanțare urmând a fi depus în perioada imediat următoare în vederea evaluării. În acest context, alocarea de fonduri pentru modernizarea acestui sector nu ar fi doar inoportună cât, mai ales, ilegală pentru că nu pot fi realizate lucrări similare pe un drum care urmează să fie reabilitat din fonduri europene. Acest sector nu poate fi asfaltat pentru că ar fi periclitată obținerea finanțării europene pentru întreg traseul Drumul Bistriței din județul Cluj, adică nu mai puțin de 83 de km!!!!!

Ca și sprijin financiar, între 2013 și 2015 Consiliul Județean a alocat acestui eveniment 76.600 de lei din care organizatorii au prezentat documente de decont pentru doar 46.600 de lei.

          Consiliul Județean a sprijinit organizarea Festivalului Electric Castle și prin intermediul instituțiilor sale subordonate:

Compania de Apă Someș SA a racordat zona de campare din perimetrul evenimentului, dar și alte facilități, la rețeaua publică de apă prin intermediul rețelelor provizorii aeriene;

- Consiliul Județean a solicitat sprijinul SC Drumuri și Poduri Județene Cluj în vederea amenajării căilor de acces către perimetrul evenimentului şi al parcărilor aferente, lucrări care au fost apreciate de organizatori la momentul realizării lor;

Serviciul Județean Salvamont s-a implicat activ în scopul protejării vieții participanților prin asigurarea mai multor angajați-paramedici, în vederea oferirii asistenței medicale în caz de urgență;  

Consiliul Județean a făcut numeroase diligențe la Serviciul de Ambulanță, la Inspectoratul Județean de Poliție, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (SMURD) și la Inspectoratul de Jandarmi, astfel încât evenimentul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță. Nu în ultimul rând trebuie amintit aportul pe care Consiliul Județean l-a avut în promovarea intensă a evenimentului.

Consiliul Județean respinge ferm toate acuzațiile făcute de reprezentanții Electric Castle, ele fiind de natură a crea presiune publică pe această instituție. Atenționările făcute în ultima perioadă de timp, în mod repetat, de genul „chemarea presei”, nu schimbă poziția instituției. Niciodată forul administrativ județean nu va face mai mult decât prevede legea și nici nu va acționa la presiunea făcută de organizatorii unei eveniment privat prin intermediul mass-mediei!

 

Biroul de presă

  6 iulie 2017

 

 

Nota Redactiei: apropos de fotografie, daca vreti mai multe de acest gen legate de Electric Castel, mergeti de unde am luat-o si noi - https://andreeavasile.ro/2015/06/26/cele-mai-bune-glume-despre-electric-castle-2015-asa-cum-circula-pe-facebook/

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh