18
Joi, Apr
16 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Mâine, 06.08.2017, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi care tranzitează teritoriul României vor fi ridicate restricţiile de circulaţie  pentru autovehiculele cu o masă autorizată > 7,5 tone, in urmatoarele județe: Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Suceava si Botoșani.

 

Pentru celelalte județe in care sunt menținute codurile roșu și portocaliu de caniculă, restricțiile de circulație ramăn valabile si sunt instituite în baza avertizărilor emise de A.N.M. pentru această perioadă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 39 și 42 de grade).

 

Menționăm ca este posibil ca aceste restricții, în funcție de avertizările și prognozele emise de A.N.M., să fie menținute si pentru ziua de luni, 07.08.2017.

 

Precizăm că în intervalul orar 20:00 – 12:00 nu sunt instituite restricții de tonaj în afara celor prevăzute de legislația în vigoare.

 

Astfel, CNAIR S.A. în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, interzice temporar  circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă, cu excepţia:

 

o    transporturilor de persoane;

o    transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală;

o    vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;

o    transporturi funerare;

o    transporturi poştale;

o    transporturi de echipamente de prim ajutor;

o    transporturi pentru distribuire de carburanţi;

o    transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;

o    transporturi pentru tractări vehicule avariate;

o    transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;

o    transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;

o    transporturi apă îmbuteliată;

o    transporturi produse provenite din exploatări agricole.

o    transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

 

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

Pe parcursul următoarelor zile vom reveni cu alte noi comunicate, în funcţie de avertizările meteorologice emise de A.N.M.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB

https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.

 

 

CNAIR SA

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh