29
Vi, Mar
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Referitor la informațiile nerealiste și tendenţioase notate în articolul scris de dl. Horea Hudrea în ziarul InfoArieș din data de 28.09.2017, Primăria Municipiului Turda aduce la cunoștința tuturor cetăţenilor municipiului Turda următoarele informații reale și corecte:

Primăria Municipiului Turda își desfășoară activitatea de promovare și susținere a regenerării urbane a municipiului și de implementare a strategiei de dezvoltare durabilă aprobată de Consiliul Local al municipiului Turda, respectând întru totul legislația în vigoare. În speță, toate achizițiile publice se desfășoară în conformitate cu prevederile aplicabile ale Legii 98/2016 privind achizițiile publice și a HGR nr. 395/2016  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice;

Achiziţia diverselor echipamente de monitorizare trafic, tehnică de calcul şi birotică este strict necesară pentru gestionarea corectă şi completă a activităţilor desfăşurate în implementarea și monitorizarea  proiectelor de mare anvergură promovate în municipiu.

În cadrul SEAP – Serviciul Electronic de Achiziţii Publice – unitatea de măsură implicită poate fi 1,00 bucată – această cantitate  reprezintă de fapt un pachet ce conţine mai multe tipuri de echipamente similare;

Pentru a demonstra lipsa de profesionalism şi faptul că dl. Horea Hudrea prezintă deformat realitatea (afirma iniţial în articol faptul că Primăria Turda a achiziționat 2 calculatoare: „unul este în valoare de 80.000 de lei, altul în valoare de 48.000 de lei”) detaliem în cele ce urmează două dintre achiziţiile efectuate conform prevederilor legale privind achiziţiile publice:

Exemplul 1: achiziţia nr. DA 12808965 – achiziţie computere de birou pentru municipiul Turda  - denumire produs: pachet desktop PC i3 cu monitor – cantitate 1,00 bucată în valoare de 80.190 lei fără TVA cuprinde achiziţia a 27 computere de birou cu monitor şi tastatură.

Exemplul 2: achiziţia nr. DA 10542743 – achiziţie sisteme PC - denumire produs: sistem PC DELL – cantitate 1,00 bucată în valoare de 48.500 lei fără TVA cuprinde achiziţia a 10 computere de birou, 1 laptop și 1 PC all-in-one.

Recomandăm domnului Horea Hudrea să respecte Statutul Ziaristului și premergător publicării unor articole în presă să uzeze de dreptul legal de a solicita autorităţii publice locale informaţii în baza Legii 544/2002 privind liberul acces la informaţiile de interes public, astfel încât articolele publicate ulterior să fie bazate pe informaţii reale şi complete, obținute direct și în mod legal de la autoritatea publică locală sau de la alte instituţii publice. Prezentarea unor informații trunchiate conduce la o greşită informare a publicului şi cauzează prejudicii grave de imagine atât Primăriei municipiului Turda cât şi altor instituţii publice. Acest fapt ne dă dreptul de a apela la mijloacele legale aplicabile în vederea tragerii la răspundere a persoanelor care aduc astfel de prejudicii.

Considerăm că update-ul publicat de dl. Horea Hudrea ulterior apariţiei articolului este dovada unei lipse crase de informare și fundamentare premergătoare publicării unui articol. Totodată, solicităm domnului Horea Hudrea să fie explicit când face afirmații de genul, cităm: InfoAries.ro a adresat în această dimineață o serie de întrebări municipalității” fără a preciza cui anume s-a adresat.

Aducem la cunoştinţa cetăţenilor municipiului Turda faptul că toate eforturile autorităţii publice locale şi a Consiliului Local al municipiului Turda sunt canalizate în vederea satisfacerii cerințelor și nevoilor cetăţenilor municipiului Turda, promovării proiectelor de investiţii benefice zonei şi susţinerii dezvoltării viitoare a municipiului nostru.

Vă mulţumim pentru înţelegerea și încrederea acordată,

Biroul de Presă.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh