30
Sam, Mai
54 New Articles

Administrație
Typography

Noi echipamente și aparaturi medicale ultramoderne sunt în curs de achiziționare, de către  Consiliul Județean Cluj, pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal.aparatura

            În prezent se află în plină derulare procedura de achiziție publică a 42 de aparaturi și echipamente ce vor permite desfășurarea activității spitalicești în bune condiții și de maximă siguranță pentru pacienții ICUTR.

            Din fondurile special alocate în acest scop de Consiliul Județean, de 500.000 de lei, vor fi achiziționate un transductor convex și ghid de puncție pentru ecograful intervențional al Blocului Operator, un transductor liniar pentru diagnosticul diferențial al leziunilor relativ superficiale în raport cu tegumentele și care sunt urgențe urologice, care va fi amplasat în cadrul Ambulatoriului de Urologie, precum și un echipament ce permite tratarea litiazei renoureterale.

            De asemenea, tot din banii Consiliului Județean Compartimentul ATI va fi dotat cu șase monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale ale pacienților, două laringoscoape necesare pentru intubarea pacienților în vederea intervențiilor chirurgicale, 12 seringi automate și 17 barbotoare, utile pentru umidificarea oxigenului la administrarea pacienților postoperator.

            Nu în ultimul rând, pentru Laboratorul Clinic și de Imunologie va fi achiziționat un congelator pentru uz medical, care să congeleze la cel puțin minus 70 de grade Celsius, necesar pentru conservarea probelor ADN ale pacienților transplantați, precum și a altor probe ADN sau biologice de interes pentru activitatea Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal.

 

 

Biroul de presă

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh