03
Vi, Apr
58 New Articles

Administrație
Typography

Proiectele CJC în domeniul sănătății, discutate în cadrul Convenției Române a Spitalelorspital pediatric

 

            O delegație a Consiliului Județean Cluj a participat la sfârșitul săptămânii, la București, la ROHO 2019 – Convenția Română a Spitalelor, un amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical, exemplelor de bună practică din activitatea clinică și de management medical.

            În cadrul evenimentului, Ministerul Fondurilor Europene a anunțat că va propune, în cadrul negocierilor cu Comisia Europeană pentru următoarea perioadă de programare, un program operațional dedicat exclusiv domeniului sănătății. Astfel, după două perioade de programare, s-a ajuns la concluzia că sistemul de sănătate are nevoie de mai mult decât proiecte individuale, disparate, respectiv de un întreg program operațional, cu direcții de implementare care să sprijine real, aplicat și pe termen lung, sistemul de sănătate românesc.

            În acest context, Consiliul Județean Cluj va solicita, în cadrul discuțiilor cu Ministerul Fondurilor Europene, ca în noua perioadă de programare să fie inclusă și construcția de spitale noi, forul administrativ județean având în vedere satisfacerea unei nevoi reale și concrete, aceea a edificării Spitalului Pediatric Monobloc.

            Totodată, potrivit discuțiilor purtate în cadrul convenției, în noul ciclu de programare vor fi alocate fonduri considerabile pentru cercetare. Acest aspect poate reprezenta un alt punct forte pentru proiectele Consiliului Județean întrucât componenta de cercetare va putea fi utilizată în ceea ce privește dezvoltarea Centrului Integrat de Transplant, acesta având oportunitatea de a beneficia de finanțare în perioada de programare ce va începe în anul 2021.

           

Biroul de presă

30 septembrie 2019

 

           

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh