29
Vi, Mar
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Asociația Pro Infrastructură continuă seria întâlnirilor cu Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj în care discutăm stadiul proiectelor rutiere regionale și prezentăm idei și soluții tehnice și administrative tureni valceleexpuse de voi în comunitatea forumului PeUndeMerg.ro. Apreciem din nou deschiderea DRDP Cluj față de ONG-uri, de altfel o normalitate în Europa.

Considerăm că proiectul regional cel mai important este DX "Someș Expres", capătul dinspre Turda. Este un viitor drum de legătură între A3 și DN1 în zona Tureni prin care se ocolește municipiul Turda.

Licitația studiului de fezabilitate trebuie lansată de urgență, fiind deja o epopee veche de 5 ani. Cerem oficialilor CNAIR colaborarea mai bună cu DRDP Cluj pentru aprobarea finanțării: ultimul pas necesar înaintea licitației. Traficul din Turda e deja lent, iar finalizările autostrăzilor A10 și parțial A3 creează premisele unor ambuteiaje-mamut, ca în Sebeș înainte de 2013.

Tot în Turda, ar trebui să înceapă reconstrucția podului de pe DN1 unde se circulă la semafor, pe o singură bandă. Perioada de proiectare s-a încheiat. Circulația va fi închisă total pe o perioadă de câteva luni. Solicităm DRDP Cluj să dea imediat startul lucrărilor.

Vă invităm pe secțiunea regională a Clujului de pe forum (link: http://bit.ly/2Pqw55C) unde discutăm pe larg despre aceste investiții, cât și despre altele precum variantele de ocolire Ștei, Satu Mare și Zalău, DN76 Vârfurile-Ștei, întreținerea drumurilor din zonă dar și infrastructura urbană din Cluj-Napoca sau Oradea.

Dacă vă interesează infrastructura de transport din orice regiune a țării, vreți să vă implicați mai mult, să aflați informațiile direct de la autorități, API vă poate ajuta. Intrați în comunitate! Împreună obținem audiențe, punem presiune publică pentru urgentarea investițiilor și, desigur, prezentăm soluții noi.

 

Sursa foto: Facebook - Asociația Pro Infrastructură

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh