06
Lun, Apr
87 New Articles

Administrație
Typography

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor avertizează operatorii economici in legătură cu existenta unor persoane care pretind ca sunt comisari ANPC sau CJPC si care, sub pretextul neregulilor depistate, solicita plata unor amenzi.
Au apărut informații ca falși comisari ANPC au desfășurat astfel de activități ilegale de control, prin utilizarea unor legitimații asemănătoare cu cele oficiale.comisari apc falsi
ANPC va reamintește faptul ca niciodată comisarii Autorității nu solicita operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi după terminarea controlului. In cazul aplicării de sancțiuni contravenționale, acestea se achita la Trezorerie si nu comisarilor aflați in control. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor va primi doar copia chitanței de vărsământ.
Trebuie menționat faptul ca membrii organizațiilor neguvernamentale din domeniul protecției consumatorilor nu au drept de control. Ei au dreptul de a informa opinia publica asupra deficientelor de calitate ale produselor si serviciilor si asupra consecințelor vătămătoare ale acestora pentru consumatori sau de a iniția acțiuni in justiție pentru apărarea drepturilor si intereselor consumatorilor.
Pentru a preveni viitoare încălcări ale legii, atragem atenția operatorilor economici sa solicite ordinul de serviciu in baza căruia se face controlul, sa verifice legitimațiile comisarilor care vin in control si sa anunțe imediat politia in cazul in care sunt victimele unei tentative de control din partea unor persoane neautorizate.
Modelul legitimației de control poate fi vizualizat pe pagina web a ANPC, accesând link-ul https://anpc.ro/…/reprezentantii-asociatiilor-de-consumator….

Biroul de presa

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh