19
Vi, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În această dimineață a fost primită de către ISU Cluj o informare referitoare la formarea unor zăpoare de gheață, în albia Văii Beliș, pe raza localității Poiana Horea.baraj zapoare

Un echipaj de pompieri, din cadrul detașamentului Huedin, s-a deplasat imediat pentru evaluarea situației din teren și a fost alertată și echipa pirotehnică a ISU Cluj, care are competențe pentru distrugeri de zăpoare cu material explozibil.

În momentul sosirii echipajului de pompieri, barajul format de zăpoare cedase deja, iar masa de gheață s-a scurs în lacul Beliș-Fântânele, astfel încât nu mai exista pericolul de inundare.

Personalul Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei comunei Beliș a specificat faptul că erau periclitate de dimineață mai multe cabane de vacanță, care nu sunt locuite, dar și o locuință a personalului care monitorizează cursul râurilor pentru Sistemul de Gospodărire a Apelor Cluj (Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa).

În momentele acestea, la locul indicat a ajuns și echipa pirotehnică a ISU Cluj pentru a evalua situația. Însă, din primele informații, se pare că nu se impune detonarea zăpoarelor.

Mâine va fi întrunită o comisie interinstituțională care va evalua situația pagubelor produse de acumularea de apă, dinaintea defluirii zăpoarelor.

 

ISU CLUJ

 

Sursa foto: ISU Cluj

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh