07
Ma, Apr
80 New Articles

Administrație
Typography

Peste 20 de angajați și voluntari ai Formației Salvamont Salvaspeo Vlădeasa din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituţie de interes public aflată în subordinea Consiliului Judeţean, au participat, la finele săptămânii trecute, la un curs medical specific activității de salvare montană.

Cursul a cuprins teme precum suportul vital de bază, defibrilarea precoce, managementul pacientului traumatizat, hipotermia, avalanșa, etc. Atelierele teoretice și practice, desfășurate pe perioada a trei zile la refugiul Salvamont din Doda Pilii, au fost salvamont clujconduse de către paramedici ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Activitatea a făcut parte din programul de instruire medicală periodică la care participă toți angajații, voluntarii dar și aspiranții Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Reamintim faptul că echipele salvamont-salvaspeo sunt singurele structuri care deţin personal atestat profesional pentru intervenţii în zona montană și în peșteri. Conform datelor Salvamont Cluj, în anul 2019, salvamontiştii clujeni au fost solicitaţi să intervină la nu mai puțin de 168 de acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, aproximativ 70% dintre accidente survenind doar în Stațiunile Băișoara și Fântânele.

 

Biroul de presă

4 februarie 2020

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh