18
Joi, Apr
16 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În pregătirea intrării în serviciul Forțelor Aeriene Române a sistemului de rachete sol-aer cu bataie mare Patriot, la sediul Regimentului 74 PATRIOT din garnizoana Mihai Bravu a început pregătirea operatorilor pe echipamente de instruire prin simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer),  intrate recent în dotarea unității.sistem patriot

Primul sistem PATRIOT, din cele șapte achiziționate (patru pentru Forțele Aeriene și trei pentru Forțele Terestre), va intra în dotarea Forțelor Aeriene Române în a doua parte a anului 2020, următoarele trei sisteme urmând a fi livrate până la sfârșitul anului 2022.

 

***

Până la această dată, peste 50 de militari din cadrul Forțelor Aeriene, au absolvit o serie de cursuri de operare și mentenanță pentru sistemul Patriot, organizate în cadrul United States Army Air Artillery School, Fires Center of Excelence din Fort Sill, Oklahoma. 

Intrarea în dotarea Forțelor Aeriene Române a sistemului Patriot va asigura o capacitate de apărare antiaeriană esenţială pentru țara noastră, pentru apărarea spațiului aerian național, parte a spațiului aerian al NATO.

România a achiziționat cea mai recentă versiune de sisteme Patriot aflate în serviciu şi testate în luptă, capabilă să angajeze toate tipurile de amenințări aeriene actuale.

Sistemul Patriot a fost testat și perfecţionat în luptă de-a lungul a cei peste 20 de ani de când se află în serviciu operaţional, 17 țări din întreaga lume deținând mai mult de 220 de astfel de sisteme.


Biroul de presă

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh