28
Joi, Mar
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României doar doi pacienți mai sunt purtători ai virusului.coronavirus infprmare

 

Prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus, bărbatul din județul Gorj, a fost declarată vindecată după ce două teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanță unul față de celălalt, au ieșit negative.

 

Starea celorlalți doi pacienți este staționară.

 

Pacientul internat la Timișoara nu prezintă simptome, iar simptomele prezentate de pacientul internat la Cluj-Napoca sunt ameliorate.

 

Astăzi, 1 martie, la nivel național, sunt 49 de persoane în carantină și 7893 de persoane în izolare la domiciliu.

 

Față de cifrele comunicate ieri, 29 februarie 2020, pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, este înregistrată o scădere. Aceasta rezultă din faptul că persoane introduse inițial în izolare au ieșit din perioada de incubație a virusului, de 14 zile.

 

De asemenea, aceleași date sunt valabile și pentru membrii familiilor acestor persoane. Practic, sunt luate în evidență sau scoase din evidență și persoanele care fac parte din familia celor suspectați că ar fi putut contacta virusul și care au urmat aceleași proceduri de izolare. Menționăm faptul că inițial numărul persoanelor aflate în autoizolare s-a raportat la declaranți, față de care s-au realizat raportările și li s-a pus în vedere autoizolarea împreună cu membrii familiei, iar după primirea alertelor din Italia actualizarea datelor s-a realizat prin raportare la toți membrii familiei aflați în autoizolare.

 

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1061 de apeluri la linia TELVERDE deschisă special pentru cetățenii care doresc să se informeze cu privire la simptomele celor care contractează COVID-19 (coronavirus) și care vor sa afle cele mai bune modalități de evitare a infectării cu virusul.

 

De asemenea au fost înregistrate 127 de apeluri la numărul unic de urgență 112, dintre care 17 apeluri au fost efectuate de cetățenii din București.

Se remarcă o scădere majoră a apelurilor la numărul unic de urgență 112 după operaționalizarea liniei TELVERDE (0800 800 358) și mulțumim cetățenilor pentru înțelegerea manifestată.

 

De asemenea, reamintim faptul că a fost operaționalizată și o linie de informare dedicată special cetățenilor români aflați în afara țării (+40213202020).

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh