31
Sam, Iul
46 New Articles

Administrație
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

S-a deschis oficial noul sediu al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Cluj, situat pe str. Traian Vuia, nr. 157, în clădirea Biroului Vamal de interior Cluj.serviciul permise inmatriculari

„Acest proiect a constituit o prioritate a mandatului meu de prefect, considerat extrem de necesar pentru activitatea SRPCIV, având în vedere condițiile improprii, atât pentru lucrători cât și pentru cetățeni, precum și faptul că bloca un întreg cartier din cauza aglomerării zilnice de peste 500-700 mașini”, afirmă prefectul clujean, Mircea Abrudean.

Câteva dintre avantajele pe care noul sediu le aduce pentru cetățeni și o serie de informații despre amenajarea spațiului în care funcționează serviciul:

 • oferă un acces rutier şi pietonal semnificativ mai fluidizat decât sediul anterior aflat în zona centrală a oraşului;
 • spaţiul noului sediu este dublu ca suprafaţă faţă de vechea locaţie;
 • sunt funcţionale 11 ghişee dedicate operaţiunilor derulate de serviciu în relaţia cu cetăţenii;
 • există o sală mai mare pentru examinarea teoretică a candidaţilor - 14 candidaţi versus 7 candidaţi;
 • în incinta serviciului vor funcţiona şi ghişee aparţinând Direcţiei de impozite şi taxe locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, la care se vor plăti taxele pentru declararea fiscală şi radierea vehiculelor;
 • s-a amenajat o parcare în imediata apropiere, cu până la 100 locuri;
 • s-a înființat o bandă suplimentară pe sensul spre giratoriu pentru fluidizarea traficului și s-au montat rezonatoare pentru reducerea vitezei;
 • s-a înfiinţat o trecere de pietoni, au fost reamenajate trotuarele din zona sediului şi a fost amplasată o staţie CTP. Valoarea acestor lucrări efectuate de Primăria municipiului Cluj-Napoca este de aproximativ 424.000 lei;
 • până în prezent Instituţia Prefectului a investit aproximativ 60.000 lei pentru amenajarea şi dotarea sediului, fonduri alocate de Ministerul Afacerilor Interne.

„Adresez mulțumiri Ministerului Finanțelor Publice pentru punerea la dispoziție a spațiului și sprijinul oferit prin DGFP Cluj și Biroul Vamal, Primăriei Cluj-Napoca pentru susținerea proiectului și investițiile realizate, MAI și DRPCIV pentru implicare și suport, DRDP Cluj și Poliției Locale Cluj-Napoca, structurilor MAI pentru ajutorul oferit la mutare și tuturor celor care s-au implicat pentru realizarea acestui demers”, TRANSMITE Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.

„Aglomerația creată de numărul mare de mașini care veneau zilnic în cartierul Gheorgheni în zona str. Albac pentru înmatriculări auto sau permise a dus la decizia unei colaborări între Primăria Cluj Napoca, Instituția Prefectului - Județul Cluj și Ministerul de Finanțe pentru a face posibilă mutarea sediului acestui serviciu din Gheorgheni în Someșeni”, punctează și Alin Păunel Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Primăria Cluj-Napoca a investit 431.758 lei pentru amenajarea unei zone cât mai accesibile pentru clujeni:

- 80 locuri de parcare;

- reamenajare trotuare;

- colaborare cu CTP Cluj-Napoca pentru înființarea unei stații pentru transport în comun în fața clădirii;

- înființarea unei treceri de pietoni.

În incinta clădirii este deschis și un birou al Primăriei Cluj-Napoca pentru plata taxelor necesare la înmatriculări, radierilor auto ș.a.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh