28
Joi, Mar
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

            Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a realizat, împreună cu responsabilii direcției de resort a forului administrativ județean, o analiză a activității derulate în primele patru luni ale anului 2021 în domeniul urbanismului, în special în ceea ce privește emiterea autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E o creștere semnificativă a numărului autorizațiilor și certificatelor de urbanism care ni se solicită, datorată inclusiv interesului tot mai ridicat al unor clujeni din mediul urban de a se stabili în zonele periurbane și rurale. Am solicitat specialiștilor direcției de urbanism ca, în pofida acestei creșteri, să mențină un termen mediu de eliberare cât mai scăzut, sub limita celui prevăzut de lege”.

În ceea ce privește autorizațiile de construire, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2021, Consiliul Județean Cluj a emis 172 de asemenea documente, în creștere cu cca. 87% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe cereri de autorizare au fost procesate în cursul lunii februarie 2021, când au și fost emise 61 de autorizații, de peste 2,5 ori mai mult comparativ cu luna februarie 2020.

Cea mai spectaculoasă creștere s-a înregistrat însă în domeniul emiterii certificatelor de urbanism. Astfel, în primele patru luni ale anului curent au fost emise 730 de documentații, în creștere cu peste 122% comparativ cu același interval din anul precedent. Cele mai multe certificate de urbanism, respectiv 242, au fost eliberate în luna aprilie 2021, de peste patru ori mai multe față de  luna aprilie 2020.

Trendul crescător se înregistrează și în ceea ce privește avizele emise de forul administrativ județean la certificate de urbanism și autorizații de construire, în primele patru luni ale acestui an fiind eliberate 265 de astfel de documente, cu 27,4% mai mult față de aceeași perioadă a anului 2020.

          Consiliul Județean Cluj deservește din punct de vedere urbanistic, prin eliberarea autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism, nu mai puțin de 53 din totalul de 75 de comune clujene, respectiv cele care nu dispun de specialist sau structură proprie de resort.

 

Biroul de presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh