29
Vi, Mar
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

dj podeni dn75Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean 103G Podeni – Moldovenești – DN 75, vizat fiind sectorul în lungime de peste 11 kilometri situat între pozițiile kilometrice 16+037 și 27+300.

Totodată, tronsonul situat pe raza localității Podeni urmează a fi și asfaltat, această operațiune fiind amânată din cauza lucrărilor la rețeaua de distribuție a apei efectuate de Primăria comunei Moldovenești.

În acest fel, la finalul lucrărilor, sectorul de drum situat între limita cu județul Alba și joncțiunea cu drumul national DN 75 va fi integral asfaltat, lucrările de asfaltare anterioare fiind executate în perioada anilor 2017 – 2019.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ”Importanța lucrărilor e dată de faptul că acest drum asigură o legătură rapidă şi facilă cu drumul național DN 75 și, mai departe, către municipiul Turda, dar și de faptul că permite un acces direct către județul Alba”.

Lucrările vor consta în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, reprofilarea drumului cu cilindrare cu adaos de balast, reprofilarea drumurilor laterale, completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, prelungirea de podețe, refacerea timpanelor la podețe, montarea de parapeți metalici în zonele unde se impune acest lucru, așternerea stratului de balast stabilizat și așternerea covorului asfaltic.

În această fază se execută lucrări constând în reprofilarea drumului, tratarea burdușirilor și a tasărilor, așternerea de strat de balast stabilizat precum și alte lucrări pregătitoare în vederea asigurării frontului de lucru.

 

 

Biroul de presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh