19
Vi, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Marți, 23 noiembrie 2021, a avut loc o ședință de lucru în sistem videoconferință condusă de Ministrul interimar al Sănătății, domnul Cseke Attila. În cadrul acesteia au participat domnul prefect Tasnádi István-Szilárd și doamna subprefect Irina Munteanu, alături de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu.

Valul 5 al pandemiei este inevitabil deși rata de incidență este în continuă scădere, motiv pentru care domnul ministrul a adresat rugămintea de a se face pregătiri cât mai rapide pentru o posibilă creștere a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

La ședința de lucru a participat și domnul Mihai Moisescu-Goia, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj, care a fost rugat să reactualizeze numărul de paturi ATI destinate pacienților covid, respectiv să comunice posibilitatea creșterii numărului lor. În acest context, domnul prefect a dat asigurări că va supraveghea şi de această dată ca pregătirea să fie cât mai eficientă.

De asemenea, la videoconferință a fost prezent și Inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, domnul General de brigadă Ion Moldovan, având în vedere că activitatea și ajutorul instituției pe care o reprezintă are o importanță majoră în combaterea pandemiei.

Vestea bună este că spitalele din județul Cluj dețin stocuri suficiente de medicamente și anticorpi monoclonali care trebuie administrate la începutul bolii, sens în care medicii de familie sunt rugați să direcționeze cât mai repede pacienții infectați către spitale.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh