26
Dum, Iun
32 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a prezentat forului tutelar - Consiliul Județean, la finalul sezonului de practicare a sporturilor de iarnă, situația intervențiilor efectuate în intervalul decembrie 2021 – aprilie 2022. Astfel, nu mai puțin de 168 de turiști au avut nevoie în această perioadă de serviciile salvamontiștilor clujeni, în scădere cu circa 10% față de perioada similară din urmă cu un an.

Marea majoritate a intervențiilor salvatorilor, în urma celor 162 de solicitări, au avut loc pe pârtiile de schi din cele patru zone amenajate din județ: Băișoara, Buscat, Mărișel și Feleacu.

Din cele 168 de cazuri la care s-a intervenit, 48 au fost predate echipajelor SMURD ori ambulanței. Numărul persoanelor accidentate predate echipajelor medicale a fost, însă, de circa două ori și jumătate mai mare decât în sezonul de iarnă precedent.

Cea mai „intensă” lună din punct de vedere al intervențiilor a fost, ca în fiecare an, ianuarie, când s-au înregistrat o treime din numărul total al cazurilor.

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh