19
Vi, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
  • Unul dintre motivele pentru care IOCN este apelat prioritar de oameni din toată ţara 

Motiv 1. Secţiile de Chirurgie Oncologică 1 şi 2 ale Institutului Oncologic “Prof.dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca au atât echipe excelent calificate profesional, cât şi aparatura modernă necesară. Afecţiunile tratate ţin de patologia tiroidei, sânului, uterului, ovarelor, patologie digestivă, chirurgia rectului, colonului, stomacului, tumorile de părţi moi (sarcoamele), tumorile tegumentare (ale pielii), la care se adaugă specialităţile ORL şi Urologie.

Motiv 2. De la diagnostic până la tratament, pacientul are toate serviciile în Institut, lucru extrem de important, fiindcă accelerează procedurile. Mai mult, orice decizie terapeutică se ia în comisii multidisciplinare, ceea ce limitează la maximum riscul de eroare şi asigură tratamentul optim.

Motiv 3. Una dintre “durerile” spitalelor româneşti - confortul pacientului - e de mult rezolvată. Condiţiile hoteliere sunt foarte bune: saloane cu 2 sau 3 paturi, cu baie proprie şi TV Cablu, iar o parte dintre ele au şi aer condiţionat.

Motiv 4. Personalul celor două secţii chirurgicale este tânăr, dar atent selectat şi pregătit. Ca atare, rata de succes atinge cote impresionante, graţie unei munci de echipă bine sudată.

 

O problemă frecventă ţine de programarea pentru consultaţii şi tratament, care se poate face telefonic sau online. Pacienţii trebuie să specifice din start ce problemă au, pentru a fi dirijaţi către medicul potrivit. Chiar dacă bolnavul doreşte să ajungă la un anumit medic, despre care are referinţe bune, e posibil ca boala lui să nu se încadreze în specializarea medicului respectiv.

Odată programarea făcută, pacientul trebuie s-o respecte, altminteri apar defazaje ce se reflectă negativ atât în eficienţa tratamentului, cât şi în calitatea colaborării medic-pacient.

O nemulţumire exprimată de şefii celor două Secţii, dr. Ioan Cosmin Lisencu, de la Chirurgie 1 şi dr. Emil Marius Puşcaş, de la Chirurgie 2, se referă la atitudinea unora dintre pacienţi, care nu ţin seama de încărcarea enormă a listelor de aşteptare şi ajung până la a insinua acte de corupţie dacă nu sunt programaţi mai repede decât ar fi posibil. Când lista de aşteptare trece de o lună, a pretinde că ai fost amânat fiindcă n-ai dat şpagă e dureros şi necinstit.

Un lucru e cert, ne asigură cei doi şefi de secţii chirurgicale: sub conducerea lor, şpaga nu este doar interzisă, ci şi inexistentă.

Oricum, pacienţii au la dispoziţie “formularul de satisfacţie”, în care pot sesiza, anonim, orice încălcare a eticii profesionale de către personalul medical, ceea ce limitează şi mai mult posibilitatea unor “manevre” cu fond de corupţie.

 

O precizare necesară!

Oricât de profesionişti şi dedicaţi ar fi medicii, soluţia optimă este să nu ajungi la ei prea târziu. Când cancerul se află în stadiile 0 (in situ) şi 1, şansele de vindecare sunt mari. Odată ajunşi în stadiile 2, 3 sau 4, totul devine o loterie, în care zestrea genetică şi norocul capătă ponderi dominante.

Testarea cât mai frecventă reduce dramatic riscurile.

--
Compartiment Relații Publice
Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca
str. Republicii nr. 34-36, 400015 Cluj-Napoca
Tel: 0264 591159 Int: 135 Mobil: 0744 627 030
@: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
http://www.iocn.ro/
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh