29
Vi, Mar
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Lucrările desfășurate de Consiliul Județean Cluj în vederea finalizării, cu fonduri europene, a modernizării și reabilitării drumului județean 107M Luna de Sus – Băișoara – Iara – Surduc – Buru – limită cu județul Alba, în lungime de 42 de kilometri, avansează în ritm rapid.

Astfel, în această fază, se execută lucrări care vizează cinci poduri și așternerea celui de al doilea strat de asfalt, cel de binder, între localitățile Iara și Surduc, mai exact între km 29+000 și 32+000.

 Alin Tișepreședintele Consiliului Județean Cluj: „Finalizarea acestui proiect este de o importanță majoră atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vizitează zona montană a județului. Urmărim îndeaproape întregul proces de modernizare, astfel încât la finalul lucrărilor acesta să îndeplinească toate standardele de calitate și siguranță. Drumul județean 107M este unul strategic deoarece reprezintă legătura directă între DN 1 (E60) și DN 75 care asigură accesul spre municipiul Cluj-Napoca și spre județul Bihor (DN 1), respectiv spre județul Alba (DN 75).”

 În ceea ce privește reabilitarea celor cinci poduri, dintre care două poduri noi la care s-au asigurat variante ocolitoare, cel situat la poziția kilometrică 28+337, în localitatea Iara, va fi finalizat în cel mult o lună de zile. În cursul acestor zile, pe noul pod vor fi montate grinzile prefabricate de beton.

De asemenea, pe 22 de kilometri a fost deja așternut primul strat de asfalt, pe opt kilometri a fost așternut și cel de al doilea strat de asfalt, cel de uzură, iar între km 24+000 și km 42+000, acostamentele au fost finalizate.

Tot în această etapă se execută lucrări de realizare a acceselor la proprietăți și șanțurile betonate pe raza localităților Buru și Surduc.

Termenul de finalizare a lucrărilor este luna august 2023.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh