01
Vi, Dec
14 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, împreună cu conducerea Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului, au analizat situația lucrărilor de modernizare și reabilitare, respectiv de întreținere a drumurilor județene, derulate în cursul anului 2022.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ajunși la momentul bilanțului, putem constata faptul că pe parcursul anului precedent am reușit să acționăm pe un număr mare de drumuri sau sectoare de drumuri, mai exact 35, totalizând peste 433 de kilometri. Ne vom axa, în continuare, pe dezvoltarea infrastructurii rutiere, astfel încât să asigurăm clujenilor condiții optime de circulație.”

În ceea ce privește investițiile din cadrul programelor de lucrări de modernizare și reabilitare, în cursul anului 2022 Consiliul Județean a desfășurat  lucrări pe 12 drumuri sau sectoare de drumuri județene, vizând o lungime totală de 210,3 kilometri.

La capitolul lucrări de întreținere, în anul recent încheiat s-a acționat prin așternerea de covor asfaltic, reparații și alte categorii de operațiuni necesare menținerii condițiilor tehnice corespunzătoare, pe 23 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu o lungime totală vizată de 223,6 kilometri. Dintre aceștia, 40,8 kilometri au fost și asfaltați.

De asemenea, în cadrul lucrărilor de întreținere având ca obiect ”Asigurarea funcționalității scurgerii apelor prin lucrări de întreținere pentru refacerea/realizarea de podețe la drumuri laterale, șanțuri pereate sau accese la gospodării/proprietăți pe drumurile județene din județul Cluj”, au fost finalizate 2.085 de accese la proprietăți.

Proiectul prevedea realizarea a 2.084 de accese la proprietățile situate pe nu mai puțin de 15 drumuri județene. Numărul celor efectiv realizate a depășit deja obiectivul inițial, Consiliul Județean Cluj luând în calcul posibilitatea realizării a încă 1.000 de accese, acolo unde situația impune acest lucru.

Totodată, în 2022 au fost executate lucrări de marcaje rutiere pe 47 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu o lungime totală însumată de 651,3 kilometri. De asemenea, au fost realizate și 64 de treceri de pietoni pe raza a nu mai puțin de 23 de localități situate pe 13 drumuri județene.

 

Biroul de presă

10 ianuarie 2023

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh