26
Vi, Apr
1 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Obținerea actelor de identitate, facilitată prin peste 1500 de deplasări în teritoriu

 

        Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a realizat, împreună cu conducerea Direcției Județene de Evidență a Persoanelor (D.J.E.P.) Cluj, o analiză a rezultatelor obținute în urma implementării proiectului „stației mobile” pe teritoriul județului Cluj.

            Astfel, în perioada mai 2009 – decembrie 2022, au fost efectuate 1.565 de acțiuni cu stația mobilă în vederea preluării cererilor şi documentelor necesare eliberării actelor de identitate sau de înscriere a mențiunii privind stabilirea reședinței în actul de identitate. Concret, în cei aproape 14 ani de activitate, au fost puși în legalitate 11.462 de cetățeni.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj„Am reușit punerea în legalitate a mii de clujeni care, din motive de sănătate sau din lipsa banilor, nu au putut să se prezinte fizic la ghișeul serviciilor locale de evidență a persoanelor. Scopul nostru este de a veni în sprijinul persoanelor aflate în nevoie, pentru a preveni marginalizarea socială a acestora, cu atât mai mult cu cât în lipsa actelor de identitate cetățenii nu au acces la numeroase servicii sociale sau alte facilități. Proiectul, început acum mai bine de 14 ani, va continua și în viitor pentru că e extrem de benefic pentru clujeni”.

            În ceea ce privește numărul total al acțiunilor cu stația mobilă, peste 90% dintre ele, respectiv 1.442 de deplasări, au fost punctuale, la persoane netransportabile, precum și la instituții de ocrotire socială și la cămine de vârstnici. Cu această ocazie au fost puși în legalitate 3.145 de cetățeni. De asemenea, în ceea ce privește celelalte 123 de deplasări organizate în colaborare cu primăriile clujene, angajații DJEP Cluj au reușit punerea în legalitate a 8.317 cetățeni, pentru diverse motive.

Reamintim faptul că stația mobilă a fost achiziționată de DJEP Cluj în cadrul proiectului „Modernizarea activităţilor de evidenţă a persoanelor din judeţul Cluj”, finanţat prin Programul Phare 2006, al cărui obiectiv principal a fost acela de a reduce la jumătate timpul de emitere a actelor de identitate de către DJEP Cluj.

 

Biroul de presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh