25
Joi, Apr
3 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a solicitat Ministerului Sănătății avizul favorabil pentru înființarea în structura organizatorică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean, a unui Compartiment de Primiri Urgențe de specialitate (CPU-S).

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Spitalul nostru dispune de mijloacele necesare pentru implementarea acestei măsuri, de la spațiul adecvat și personalul de specialitate pentru organizarea activității, până la aparatura și echipamentele necesare investigării cazurilor de urgență. Ne dorim ca instituția spitalicească să funcționeze în condiții optime și la standarde înalte de calitate, astfel încât pacienții să beneficieze de serviciile medicale adaptate problemelor de sănătate cu care se confruntă.”

Necesitatea înființării unei astfel de structuri este justificată, în principal, de numărul mare de pacienți, în medie între 80 și 100 de persoane pe zi, care se prezintă în mod spontan la spital cu diverse boli infecțioase, fără a avea bilet de trimitere de la medicul de familie și care necesită consultații medicale în regim de urgență și triaj epidemiologic. O mare parte dintre acești pacienți au nevoie, pe lângă consultația de specialitate, de investigații de laborator și/sau de radiologie, motiv pentru care sunt redirecționați spre Unitățile ori Compartimentele de Primire a Urgențelor pentru efectuarea examinărilor în regim de urgență.

Aceste prezentări îngreunează, astfel, activitatea celorlalte servicii de urgență și, de asemenea, cresc riscul transmiterii bolilor infecțioase la persoanele cu patologie non-infecțioasă aflată în investigații în celelalte servicii.

 

Biroul de presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh