16
Ma, Iul
2 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Echipa Directoratului a identificat alte pagini de Facebook compromise, ori unele nou-create, care sunt folosite de atacatori în propagarea de postări sponsorizate care promovează tentative de fraudă cu investiții false. RAPORTAȚI astfel de reclame pentru FRAUDĂ (SCAM).
?‍? Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către un articol care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing. Atacatorii vor astfel să convingă potențiale victime să-și furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt. Pentru a fi mai convingători, infractorii din online se folosesc de identitatea vizuală a unor branduri cu reputație - bănci comerciale din România, entități de presă populare ori oameni de afaceri cunoscuți.
✅ Citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online
✅ Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire
✅ Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană
✅ Verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și secțiunea „Atenție la Entități Neautorizate!” informații referitoare la posibile fonduri care au ca scop înșelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.
✅ În cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online.
✅ Dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le ca FRAUDĂ către rețeaua socială și către DNSC (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau 1911)
?? Antrenează-te pe sigurantaonline.ro pentru a identifica și să evita fraudele din mediul online! Un proiect național de conștientizare și educație cibernetică lansat de DNSC, Politia Română și Asociația Română a Băncilor (ARB), alături de parteneri privați din domeniul IT&C.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh