28
Dum, Apr
1 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

   Consiliul Județean Cluj a aprobat luni, 31 iulie a.c., noua Strategie de dezvoltare teritorială a Județului Cluj pentru perioada 2023-2030.

            Acest document programatic cu o valabilitate de șapte ani se bazează pe obiectivele majore trasate în cadrul Agendei Teritoriale 2030 ale Uniunii Europene și este, totodată, parte integrantă a Planului de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj (PATJ), elaborat cu ajutorul specialiștilor Băncii Mondiale. 

          Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Noua strategie de dezvoltare teritorială a Clujului este una solidă, care respectă toate direcțiile de acțiune trasate de cele mai importante planuri strategice europene și naționale. Ne propunem ca, până în 2050, județul nostru să aibă cel mai ridicat nivel al calității vieții din România, cu o infrastructură funcțională și conectată la cerințele comunitare din regiune.”

            Strategia de dezvoltare teritorială a Județului Cluj până în 2030 conține șase obiective strategice majore care contribuie la realizarea de către Consiliul Județean a unor obiective de investiții publice necesare dezvoltării sustenabile și competitive a teritoriului:

  • Asigurarea unei creșteri economice inteligente, bazate pe inovație și antrenprenoriat, pentru atingere unui PIB/locuitor comparabil cu media UE;
  • Reducerea poluării astfel încât să nu se mai înregistreze depășiri ale pragurilor maxime admise;
  • Conectarea Clujului la coridoarele majore de transport și piețele globale, în vederea asigurării accesului direct, în maxim 3 ore, la orice stat din U.E.;
  • Creșterea accesului populației la infrastructură și servicii în vederea scăderii ponderii populației din zonele marginalizate până la maxim 1%;
  • Consolidarea rolului Zonei Metropolitane Cluj-Napoca și a celorlalte două zone urbane funcționale din jurul municipiilor Dej-Gherla și Turda-Câmpia Turzii, în vederea atingerii unui grad de urbanizare de 80%;
  • Eficientizarea activității administrației publice locale, astfel încât aceasta să atragă finanțări europene de minim 3 miliarde de euro în perioada 2021-2030.

            Reamintim, în acest context, faptul că județul Cluj este primul din țară care beneficiază de sprijinul acordat de Banca Mondială, în cadrul unui proiect de asistență tehnică, pentru elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj (www.patjcluj.ro).

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh