24
Lun, Iun
4 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Compania Bechtel a început asfaltarea unui sector de 25 de kilometri din Autostrada Transilvania, până în prezent acest proces fiind finalizat pe o porţiune de cinci kilometri.
Directorul de comunicare al companiei Bechtel, Bogdan Sgârcitu, a declarat pentru agentia MEDIAFAX, că porţiunea la care s-a turnat asfalt face parte din sectorul 2B, Gilău-Câmpia Turzii şi se află între localităţile Turda şi Luna.

„Am început să turnăm asfalt, până acum fiind asfaltat cam un kilometru pe zi, pe un sens de mers, fiind finalizaţi cinci kilometri şi sunt pregătiţi pentru asfaltare alţi peste 15 kilometri de drum”, a precizat Sgârcitu.
Acesta a adaugat că lucrările de asfaltare vor continua atât timp cât vremea o va permite, în ciuda faptului că statul român a rămas, din nou, în urmă cu plăţile.
„Mai sunt restanţe la decontatarea lucrărilor pe lunile aprilie, mai, iunie şi iulie. Suma depăşeşte 80 de milioane de euro. Sperăm să fie disponibili banii care s-au alocat luna trecută prin rectificarea bugetară”, a afirmat Sgârcitu.
Conform Mediafax, Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Autostrăzi au solicitat constructorului ca primii 25 de kilometri de autostradă să fie finalizaţi până la sfârşitul anului 2008.
Sgârcitu a afirmat însă că există întârzieri din cauză că nu s-au făcut exproprierile în zonă.
„Nu putem termina singuri autostrada. După patru ani nu s-au făcut exproprierile şi nici descărcarea de sarcină arheologică pe toate terenurile din zonă. Compania Naţională de Autostrăzi trebuie să realizeze partea de care este responsabilă. Dacă exproprierile nu se fac, şi mai mult de jumătate din utilităţi nu au fost relocate, nu putem avansa cu lucrările”, a spus Sgârcitu.
Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, declara, joia trecută, că ar vrea să vadă kilometri de autostradă pe măsura banilor alocaţi de Guvern pentru lucrările efectuate de Bechtel la Autostrada Transilvania.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh